Feministbrud på kulturjakt i Bryssel

Jag har varit några intensiva dagar i Bryssel. En eftermiddag hade jag semester och bara gjorde det som föll mig in. Jag speedturistade ensam i två timmar, medan mina medresenärer långsamt installerade sig på sina hotellrum.

Jaenneke Pis

Jag kan härmed meddela att stackars Jaenneke Pis fortfarande satt bakom lås och bom. Några få turister hade hittat henne och fotade henne.

Grand Place

Grand Place levererade som vanligt. Men turisterna är fortfarande lika många.

Manneken Pis

Att se den lilla kissande pojken är verkligen inte ett nöje. Jag gjorde som en kollega sa och körde lite metaturism, dvs fotade amerikaner som fotade Manneken Pis.

Tintin

Tintin och andra seriefigurer är något Belgien är känt för och dessa är ständigt närvarande i staden. Tyvärr finns inte så många kvinnor i serierna så därför kan Feministbiblioteket inte på rak arm rekommendera någon speciell, men man kan ju gilla dem ändå. Min mans favorit är Tintin och jag beskådade väggmålningen ovan på väg till Manneken Pis och gick in och köpte lite souvenirer i Tintinbutiken.

Byssselmat

Under min lilla egentid försåg jag mig med både en rejäl chokladvåffla och en körsbärsöl (dock inte samtidigt). Körsbärsölen är inte lika god som jag tror varje gång, men en per Bryssel-resa är ok. Choklad, våfflor, öl, pommes frites och musslor är ju den mat man förknippar med Belgien och jag såg till att få i mig lite av allt.

Vår i Bryssel

Jag sov en natt i stadsdelen Ixelles och här är en bild från min vackra förmiddagspromenad. Vår i Bryssel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.