Feministbrud på bokjakt i London del 2 – Mina nya böcker!

Här är de – böckerna jag köpte i London på Foyles och Waterstone.

Kat Banyard – The Equality illusion: Jag läser den just nu och den handlar om hur fel vi har när vi tror att feminismen har gått för långt och att världen består av kvinnor som fritt väljer att stå utan makt men med en press på sig att vara vacker. Med tanke på all debatt om detta just nu känns det oerhört kul att få ett brittiskt perspektiv på det hela.

Läs mer: Guardian, The independent, Kat Banyard, Adlibris, Bokus

Natasha Walter – Living dolls: Sexismen har återvänt, påstår Walter. Flickor klär ut sig till dockor och vuxna kvinnor väljer sexindustrin framför ett mer konventionellt yrke. Walter problematisera också det fria valet som leder fram till beslut i vuxen ålder. Med tanke på debatten om den fria leken här i Sverige ser jag även här fram emot ett brittiskt perspektiv.

Läs mer: Guardian (av Jessica Valenti), The telegraph, The independent, Adlibris, Bokus

Catherine Redfern och Kristin Aune – Reclaiming the F-word: Feminismen är på väg att bli omodern och vi är redan jämställda. Eller? Vi bör återerövra feminismen, anser författarna eftersom världen inte ser ut som vi tror att den gör.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Melanie Phillips – The ascent of woman: Detta är den enda av böckerna jag köpt som inte är en modern diskussion om feminism. Boken är en historisk skildring av de brittiska suffragetterna. Jag har fortfarande inte läst något om den brittiska rösträttsrörelsen så jag ser fram emot att läsa The ascent of woman.

Läs mer: Melanie Phillips, Guardian (av Natasha Walter), The independent, GP, AdlibrisBokus

Ellie Levenson – The noughtie girls guide to feminism: Detta ska vara en bok för den som inte gillar den manshatande feminismen, och det gör ju inte jag. Det återstår att se om det blir bra eller bara fånigt när man ska skriva till tjejen som både gillar läppstift och har pojkvän.

Läs mer: Ellie Levenson, Bokus

4 pingar

  1. […] första mål när det kom till bokinköp var Foyles i Soho. Här hittade jag två av böckerna jag köpte. Det var fantastiskt att botanisera bland all feministisk litteratur […]

  2. […] Jag har recenserat Natasha Walters Living dolls och Kat Banyards The equality illution, som jag skrivit om här. […]

  3. […] som var tillfälligt i Sverige och där kunde vi tillbringa kvällarna, nära hem. Jag köpte många bra böcker där varav några som jag senare recenserat i Magasinet Neo. På bilden ses jag framför British […]

  4. […] Wollstonecraft och Virginia Woolf. Jag har också i London förra året och köpte på mig lite nya feministiska böcker som jag recenserat i Magasinet Neo. En av mina favoritböcker är Godnatt Mister Tom av Michelle […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.