Feministbrud 20 år i Tallinn

jagochtriin

Jag tänkte avsluta den här kvällen med att visa en fin bild på mig och in estniska vän Triin. Vi träffades 1996 i min studentkorridor där hon bodde tillfälligt (några dagar) då hon var på ett utbyte med Chalmers. En dag knackade hon på min dörr och ville bli insläppt i köket. Vi satt där i flera timmar och pratade om livet, om Estland, om Sverige och om hur det var att vara uppväxt i Sovjetunionen. Där i mitt studentkorridorskök föddes en vänskap som varar än. När vi skildes sa hon: Nästa gång vi ses så ses vi i Tallinn. Jag hade aldrig varit i Estland förut. Bilden ovan är från en pub i gamla stan i Tallinn och det är sommaren 1998. Vi har setts flera gånger sedan dess och det har både varit i Stockholm och i Tallinn. Jag har varit på middag hos henne och hon hos mig, men oftast ses vi ute över en öl eller fika. Triin och hennes familj var på vårt bröllop i augusti 2008.

Vi är födda samma år och nu har vi även söner som är födda nästan samtidigt. Triin är den enskilt största orsaken till mitt enorma intresse för Baltikum i allmänhet och Estland i synnerhet.

3 pingar

  1. […] mejlade min estniska vän Triin och frågade om berömda feminister i Estland och hon tipsade mig då om Elo Viiding. Jag hade […]

  2. […] mejlade min estniska vän Triin och frågade om berömda feminister i Estland och hon tipsade mig då om Elo Viiding. Jag hade […]

  3. […] Viiru för att den sovande arga dottern, som nu vaknat, skulle få i sig lite mat. Det var det. Min vän jag har i Tallinn verkar alltid ha tenta när vi är där så nästa gång måste vi verkligen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.