Recension: Gustafsson, Yvette; Feltänkt – trötthetens faser; 2020

Trötthetens faserJag har följt Yvette Gustafsson aka @feltankt på Instagram ett tag nu och har blivit förtjust i hennes vardagsnära små seriestrippar. Hon har nu gett ut en bok,  Feltänkt – trötthetens faser, där hon samlat dem och givit ut på eget förlag, Uvett. Du kan stödja henne genom att köpa boken eller genom Patreon.

Feltänkt – trötthetens faser är fina vardagliga situationer berättade och tecknade med humor. Det handlar om författarens eget liv som konstnär, egenföretagare och småbarnsmamma. Varje seriestripp är kommenterad med några rader som tidigare publicerats på Instagram. Här är en av mina favoriter. Jag älskar också att köpa saker som inte alltid är så praktiska.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Yvette Gustafsson, tecknare (@feltankt)

Jag tycker mycket om Yvette Gustafssons karaktärer med stora munnar som kan se så otroligt glada ut, men också så kränkta eller ledsna. Det är imponerande att kunna göra så många ansiktsuttryck på sådan liten yta, som ju ett ansikte i en seriestripp är. Det är många strippar som jag gillar och som jag småler åt eller till och med skrattar till åt.

Det jag tyckte mindre om var de förklarande texterna. Jag kom på efter ett tag att de faktiskt störde mig. Jag som läsare vill inte veta om serien är sann eller hur den blev till, jag vill vara fri att tolka som jag vill. Men det går ju att hoppa över de texterna. Samtidigt är det såklart lite spännande att se hur en stripp kommit till. Jag vet inte hur en bra balans skulle se ut, men nu läste jag bara stripparna som de var rakt upp och ner. Och jag gillade!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.