Eurovision Song Contest är igång!

Eurovision Song Contest

Nu är det Eurovision Song Contest, höjdarveckan på våren som ju så ofta sammanfaller med min dotters födelsedag. Igår var det dags för Tusse och Sverige. Det var svettigt men är SÅ glad att Sverige är vidare, inte minst för att min mellohatande son har börjar få upp intresset just på grund av Tusse. Sedan måste jag konstatera att alla mina favoriter gick vidare. När hände det senast?

Jag röstade på Litauen och jag hoppas stenhårt på den i finalen. Det var riktigt roligt och bra på samma gång. Jag gillar den typ av låtar och det är ju inte första gången Litauen skickar en sådan speciell låt. Älskade We are the winners från 2006.

Andra favoriter jag hade i semin var Ukraina som valde bort engelskan och gjorde ett vackert och bra etniskt inslag som gick hem hos mig. Så nervös att den skulle falla ut, men blev sist att gå till final.

Cypern var ett sånt där förutsägbart bidrag som jag brukar rata, men Diablo hade nåt! Inte så oväntat gick den vidare.

Sedan kunde jag inte låta bli att gilla en rysk låt som hyllar kvinnor och HBTQ-kamp och fått hat i hemlandet. låten var dessutom bra. Det ska bli kul att se den i finalen på lördag.

En på twitter som jag brukar dela mellosmak med, tipsade mig om Belgien och efter flera snabbgenomgångar får jag erkänna att den har nåt. Den kan nog segla upp som en favorit hos mig lagom till lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.