En liten prinsessa

Jag inser att det blir svårt att skriva om så mycket annat idag än bebislycka. Jag tänker inte göra några republikanska poänger utan bara gratulera Victoria och Daniel till den lilla. Jag skrev tidigare om min glädje över graviditeten här. Eftersom jag själv vet hur jobbigt det är att känna pressen att bli gravid, även om pressen på oss mest kom från oss själva, så kan jag föreställa mig hur det måste ha känts för vår kronprinsessa. Jag är oerhörd glad för deras skull att allt gått bra. Jag hoppas också att pressen respekterar Prins Daniels önskan om att få vara i fred. De som fått barn vet att man inte är särskilt sugen på att träffa folk dagarna efter förlossningen. Och de som fått barn vet att känslorna är ”all over the place” när man fått se sitt barn för första gången.

Nu hoppas jag inte att den lilla flickan en dag ska ta över tronen, men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite roligt att det blev en flicka med tanke på vad kungen anser om kvinnlig tronföljd. Jag är också lite glad att jag inte behöver dela min födelsedag med en tronföljare. Men allt sånt är såklart världsligt och det viktigaste är att den lilla och hennes moder mår bra.

Vill dagen till ära tipsa om Anette Skåhlberg och Katarina Dalquists underbara Prinsessan Kristalla Per Gustavssons fantastiska bok Så gör prinsessor. Läs för era barn för nya och sundare prinsessideal.

Läs (se) mer: Aftonbladet, DN, Expressen, SvD och typ överallt…

1 ping

  1. […] french touch – Vem blir inte tårögd?, Alexander Johansen – Föräldralycka på Haga, Feministbiblioteket, Malin inreder – En prinsessa!, Jens Tyckerier, Kommentatorn tycker till – […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.