En julklapp: Tjänarinnans berättelse

Tjänarinnans berättelseInnan jag recenserar en av årets bästa bokupplevelser måste jag berätta en historia. Boken jag har läst är Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood. Jag fick den i julklapp av en läsare och det var fantastisk kul att få något som en person tyckte att jag skulle läsa. Tyvärr har den blivit liggande i ett halvår, men nu har jag alltså läst den.

Åter till historien jag ville berätta.

Jag såg en film tillsammans med mina föräldrar när jag var tretton år (åldern minns jag inte, utan har dragit den slutsatsen med tanke på när filmen kom). Det var en fasansfull film. Den handlade om kvinnor som levde i slaveri för att föda barn åt familjer där hustrurna var sterila. Jag minns att vissa kvinnor var klädda i rött och vissa i blått. Jag minns att det förekom offentliga födslar och offentliga avrättningar. Jag har burit med min filmen ända sedan dess, medan den verkar ha fallit i glömska hos dem jag sett filmen med. Ingen jag har pratat med senare har hört talas om den. Jag minns inte vad den hette. Det jag i alla år har velat veta var vad filmen egentligen handlade om.

Jag tog fram Tjänstekvinnans berättelse nu på semestern för att äntligen läsa min julklapp, och då slog det mig att det var den. Det var den filmen jag sett tillsammans med mina föräldrar när jag var tretton år. Nu äntligen skulle jag få svar på vad den egentligen handlade om!

2 kommentarer

1 ping

 1. Jag kommer också ihåg att jag såg den filmen när jag var runt tretton! Den var verkligen fruktansvärd. Jag mindes inte heller vad den hette och det är först nu, femton år senare, som jag förstår att det måste ha varit den här filmen.

  Den här boken vill jag läsa.

   • Hanna3 augusti, 2013 kl. 10:56
    Författare
   • Svara

   Oj, trodde att jag hade svarat. Så kul att jag har kunnat bidra till att du uppmärksammade boken! Jag som sett filmen förut vet att du har en fantastisk läsupplevelse framför dig.

 1. […] « En julklapp: Tjänarinnans berättelse […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.