Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En annorlunda #boksmälla

En annorlunda #boksmälla

Shelfie

Överfull bokhylla.

Bokmässan är över sedan en vecka tillbaka och mina vänner och bekanta i bokbloggosfären har #boksmälla. Jag har känt lite liknande, men det är ändå inte samma. Min boksmälla kommer sig av att jag har för mycket måsten och för lite läsa för nöjets skull just nu. Missförstå mig rätt nu, jag älskar att läsa nyutkomna böcker men måste alla godbitar släppas just i september-oktober?

Recensionsex som jag självefterfrågat eller tackat ja till måste alltid ha högsta prio när jag ska läsa. Just nu är det böckerna väldigt många i min att-läsa-hög. Igår när jag läste Emer O’Tools bok Girls will be girls (Ordfront) fick jag en liten uppenbarelse. Hon skriver tydligen för bloggen Vagenda och då slog det mig att jag har en bok med samma namn. I morse hittade jag mycket rikgit boken Vagenda, inköpt i London i december förra året. Jag har flera böcker jag köpte då och jag köpte även böcker i Berlin i mars. När ska jag läsa de böckerna? Och de böckerna jag lånade på bibblan i augusti?

Jag vet att tid kommer, eftersom att recexen brukar sina redan i oktober, men just nu kan jag känna en viss vanmakt över att det finns så mycket böcker och så lite tid. Detta kan vara en av andningarna till att jag inte handlade så mycket bokmässan och inte heller tackade ja till så många recex. Böcker som jag eventuellt vill läsa finns ingen plats för. En annan orsak är att mina bokhyllor är så fulla att vackra böcker helt enkelt inte får någon plats. Då är det ju inte heller lika kul. Jag tror att en rensning, om så bara ner till källare, är ett måste.

Om jag ska göra en liten uppstyrning om vad jag läser just nu så gör jag en liten minienkät, inspirerad av Enligt O.

På nattygsbordet, skönlitteratur: Jag läser Till min dotter av Maria Wollin som är en roligt och intressant bok om en flickas uppväxt. Den är otroligt lättläst så jag återkommer nog med reension inom kort.

På nattygsbordet, facklitteratur: Girls will be girls av Emer O’Toole, som jag nämnde ovan. Jag har inte rikgit velat sträckläsa den än, men den är bra.

I letton, aka amningslitteratur: Björnstad av Fredrik Backman. Den kommer snart att vara utläst. Då tar Elena Ferrantes Hennes nya namn vid. (Och jag borde skriva några kloka ord om avslöjandet av hennes identitet. Men innan dess bör ni läsa den här krönikan.)

Långkörare: Jag började läsa The Other Side of Paradise av Staceyann Chin för min jorden runt-projekt. Chin är från Jamaica. Men den är hittills för tråkig. Tar den i små doser eller så får jag ett ryck senare och sträckläser den för att bli av med den.

För barnet: Jag läste faktiskt precis ut Småtrollen och den stora översvämningen av Tove Jansson. Det är den absolut första Muminboken. Jag får se om jag går vidare och läser de andra Muminböckerna högt, eller om det blir för jobbigt. Kanske läser jag dem själv istället.

Sedan har jag också gjort en efterbeställning. Men den var inte så stor. Jag återkommer till den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.