Egmont bode skämmas!

När jag ser Egmonts tidningar för flickor respektive pojkar 6-9 år så gråter mitt hjärta. I min barndom var barn inte befriade från könsroller, men inte var det såhär hemskt:


Olika förlag har startat ett upprop mot Egmont där de anklagar dem för att begränsa våra barn och att de borde sluta med det. Jag har givetvis skrivit på uppropet! Det känns som att allt inte blir bättre på jämställdhetsfronten. Att det ska se ut såhär på tidningshyllorna för barn 2011 i Sverige är en skam!

Läs mer: Sydsvenskan, SvD

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pether9 maj, 2011 kl. 12:26
  • Svara

  Haha. Patetiskt.
  Vart står det att tidningarna endast är för pojkar/flickor?
  Sedan är det barnen själva som varit med och bestämt vad som ska vara med i tidningen.

  1. Jag vet inte vilka vibbar du får av dessa tidningsomslag, men inte är det könsneutralt som dyker upp i min skalle iaf. I fotbollstidningen finns bara en en kvinna med, trots att en stor andel av knattespelarna är tjejer.

   • Helén Enqvist9 maj, 2011 kl. 01:58
   • Svara

   Det sade Egmont själva i sitt pressmeddelande. Inte endast, men avsedda för/riktade till. Här kan man läsa Egmonts egna pressmeddelanden:

   http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/egmont-kaernan/pressrelease/view/egmont-kaernan-storsatsar-lanserar-tvaa-nya-titlar-under-maj-maanad-626778

   Varför inte göra en tidning om fotboll eller pyssel som vänder sig till alla barn istället? Om det bara handlar om att tjäna pengar, borde ju marknaden dubbleras med ens.

   1. Jag håller helt med dig! Som fotbollstokigt barn hade jag förmodligen uppskattat lite mer tjejer i tidningen Goal.

 1. Vet du vad jag tänker? Att könsskillnader kommer bli till en klassfråga under 2000-talet. Kanske lever jag i en bubbla men ingen av mina privilegierade, välutbildade vänner skulle köpa en sån tidning till sina barn.

  1. Det är nog tyvärr sant. Jag skulle aldrig ge mitt barn (som är i magen än så länge) en prenumeration på någon av dessa tidnignar, eller ens ett lösnummer. Läser man inte Bamse när man är sex?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.