Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Edgren Aldén, Rebecka; Deadline; 2020

Recension: Edgren Aldén, Rebecka; Deadline; 2020

DeadlineRebecka Edgren Aldéns deckare Deadline släpptes som ljudbok i måndags och samma dag började jag lyssna på den på en powerwalk i omgivningarna här i Eknäs. Vem möter jag inte då om inte författaren i egen hög person ute med sin hund? När ni läser får ni ha i bakhuvudet att Edgren Adlén är en författare jag småpratar lite med när jag träffar henne. Deadline är utgiven på Norstedts och Sofia Berntsson har läst in den.

Anna har fått ett erbjudande hon inte kan tacka nej till. Hon ska bli andreredaktör och ansvarig utgivare till en av Sveriges största modetidningar, Suzanna. Chefredaktör är Diana Gray, en känd träningsinfluencer med ett förflutet som dokusåpakändis. Vi vet redan att Diana blir mördad. Till en början blir Anna helt tagen av sin nya kollega, men ganska snart börjar problemen. Diana kan inte skilja på privat och arbete och hon vill att precis alla ska spela efter hennes pipa. Vid tiden för mordet är Anna rejält trött på divan Diana. Samtidigt har de båda en kollega som wallraffar och verkar ha kommit något riktigt stort på spåren. Vem mördade Diana och varför?

Som vanligt är Rebecka Edgren Aldéns deckare inte fokus på polisarbete och att få fast mördaren, utan hon fokuserar på personerna och vad som ledde frma till mordet. I Deadline får vi följa en tidningsredaktion och det är tydligt att författaren har stor koll på hur en sådan fungerar. Det är ett spännande tema med en 40+are som ska samsas med en influencer och allt det nya som kommit med sociala medier. Samtidigt som Anna inte är lastgammal är hon inte heller tillräckligt ung för att tycka att influencers är en naturlig del av samhället. Här finns en viss igenkänning då jag och Anna är ungefär jämngamla.

Det blev kanske lite väl blodigt och våldsamt för min smak, men det var helt överkomligt då fokuset i Deadline , precis som i Edgren Aldéns tidigare böcker, mer är på människorna än på själva morden. Jag tyckte att tidningsredaktionen och livet som kvinna i karriären som 40+are var väl skildrat och konflikterna kändes äkta och sannolika. I dagens digitaliserade samhälle är det svårt att skriva traditionella deckare och författare behöver vara lite påhittigare och fokusera på andra saker än själva sökandet efter en mördare. Jag tycker att Rebecka Edgren Aldén gör det mycket bra!

1 kommentar

  1. Kul att läsa din recension, den boken är jag sugen på att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.