Dow, Unity; Screaming of the innocent; 2002

Screaming of the innocentEn av mina favoritbloggar är En bok från alla världens länder som drivs av Elin. Hon ska läsa en bok från varje land och bloggar om det. Från Botswana hade hon valt boken Screaming of the innocent och när jag läst hennes recension så insåg jag att boken passade perfekt i Feministbiblioteket.

Boken kan betraktas som en deckare. Den handlar om en kvinna, Amantle, som hittar en låda med kläder som tillhört en flicka, som försvunnit fem år tidigare. Flickans familj var övertygad om att hon blivit bortrövad, men polisen ger dem förklaringen att hon har blivit uppäten av lejon. Amantle ställer sig på familjens sida och gör allt som står till hennes makt för att bevisa att flickan verkligen blivit mördad. Det är hon och hennes väninnor (som är jurister) som försöker lösa fallet, som alla förstår handlar om ett ritualmord.

Jag gillade boken, även om språket var väl enkelt. Det är möjligt att det är tänkt som en ungdomsbok. Boken var spännande och inte så brutalt äcklig som man skulle kunna befara med det temat.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] Screaming of the innocent av Unity Dow: Detta är kanske inte den bästa bok jag har läst, men jag har ett intresse av att läsa om kvinnor i andra kulturer och av författare från andra länder. Screaming of the innocent är lite av en deckarhistoria om en flicka som ritualmördats i Botswana. Polisen säger att hon blivit uppäten av lejon. Starka kvinnor i samhällets alla positioner slåss för att bevisa sanningen. Vill du läsa något från Botswana från en som faktiskt är därifrån så ska du läsa den här boken. Den finns inte heller översatt. Share this:GillaGillaBli först att gilla […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.