Det här med att kunden alltid har rätt…

Jag skulle idag köpa en ny bikini av ett för mig tidigare känt märke, Change. Jag brukar köpa på nätet, men har fått många reklammejl om att de har två för priset av en gällande alla bikini- och bh-set om om man handlade i butik. Jag begav mig i dag till min närmsta butik, i Täby Centrum. Efter att de lade ner i Nacka Forum besöker jag inte butiken så ofta av naturliga skäl.

Nåväl, jag kom dit och visste vilken bikini och vilken storlek och sen skulle jag välja ut ett bh-set att få på köpet. I Nacka hade personalen alltid varit mycket trevliga och alltid hjälpsamma så jag förväntade mig samma service i Täby. Det skulle jag inte gjort!

Jag var tvungen att be om hjälp fast jag stått på ett ställe och glott i fem minuter, men ok det kan jag väl ta. Sedan berättar butikskvinnan ointresserat att jag inte skulle förvänta mig att hitta rätt storlek (trots att det var långt ifrån utplockat). Jag fick bikinin och gick in i provhytten. Tog lång tid på mig, men ingen kom. Fick dra på mig kjol och tröja utanpå för att gå ut och hämta en annan storlek på trosorna. Ingen tar någon notis om detta, trots att det här alltså är en affär som normalt har hög servicegrad.

Detta var dock inte det värsta för när jag väl får hjälp säger jag att trosorna var lite små i modellen och hon föreslår en annan modell. Den är högt skuren och jag säger att jag vill ha hipstermodell. ”Men det är ju verkligen inte snyggt” säger expediten. Jag blir helt paff, men finner mig och svarar på hennes oförskämda fråga varför jag vill ha det, att jag inte vill raka bikinilinjen. Hon förklarar ingående hur fult det skulle vara på mig och jag slår ut med händerna och säger att jag är ledsen, det är den modell jag vill ha och på den punkten är jag mycket bestämd. Lägger sedan till att det inte är snyggt med fula variga märken som det kan bli om man inte kan sin sak när det kommer till rakning (jag vet att det var en onödig kommentar eftersom jag kan raka mig utan att det blir varbölder, men jag ville markera att det är min vilja som gäller). Hon kommer in till mig i provhytten när jag provar de högs skurna bikinitrosorna och säger överdrivet entusiastisk: ”SÅÅÅ snyggt!”. ”Men de är för högt skurna”, säger jag. ”Vad använder du för rakblad”, säger hon. Nu lackar jag och säger att det handlar inte om det jag VILL INTE raka bikinilinjen, jag VILL INTE att det ska vara ett bekymmer att tänka på i sommar. Jag ville tillägga: ”Kan du bara sluta att lägga dig i om jag rakar fittan eller inte?”.

Sedan ska ett bh-set väljas ut. Hon föreslår en orange bh som verkligen inte är min stil. Jag passar inte i orange säger jag och tittar på en svart. Det gör du visst det, svarar hon. Ok. Vad vill du säga med det? Att jag inte vet min egen stil och smak?

Det var ett under att jag gick därifrån med en bikini och ett bh-set för jag ville verkligen tåga ut därifrån tomhänt. Det som ändå fick mig att köpa var 1. som storbystad finns inte så mycket att välja på i bikiniväg och Change har modeller som jag gillar, 2. det var jäkligt snygga grejer, 3. notan gick på 1000 kr vilket får ses som ganska billigt för det jag fick och 4. jag hade åkt ända till Täby för att handla. Om jag åker tillbaka dit? Aldrig! Nästa gång får jag testa butiken i Sollentuna alternativt när jag råkar vara i Göteborg eller Västerås.

Bh och bikini från Change

Mina fynd som enligt försäljerska iaf delvis kommer att sitta otroligt missklädsamt på mig.

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

  Men jösses! Snacka om fel människa på fel plats, alternativt någon som verkligen hade en dålig dag. Hur kan man bete sig så mot en kund? 😮

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

   Hon är väl en sån där som alltid tycker att hon har rätt och måste säga sin åsikt oavsett om folk vill veta den eller inte.

  2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413
   • Andres1 juni, 2014 kl. 04:46
   • Svara

   Men jösses! Snacka om fel människa på fel plats, alternativt någon som verkligen hade en dålig dag. Hur kan man bete sig så mot en serviceanställd? :0

   1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

    Hur menar du att jag betedde mig illa? Genom att tala om vad jag ville och inte ville ha?

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

  Jag brukar oftast handla på Samiras på Götgatan, de är supertrevliga och ger bra service. Gustaf Mellbins i Gamla Stan likaså, de ska också ha en till butik på söder. Jag kan inte handla i vanlig affär då jag drar en stor kupa men liten omkrets så jag rekommenderar dem verkligen! När det gäller bikinitrosor brukar jag köpa dem på typ Stadium eller så. Jag kör ofta svart och då gör det inget om de inte är exakt likadana. En bh är det värt att lägga mycket pengar på men trosorna är inte lika knussligt.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

   Jag har handlat på båda de ställena, men har det så lyxigt att vi har en filial till Underbar här i Sjöstan där jag. Jag vet att man kan köpa trosor och bh för sig, men Change och Details har faktiskt roliga bikinis till ok priser så jag brukar satsa på en sådan med jämna mellanrum. Med trosor är det enda viktiga för mig att de är lågt skurna, vilket då tydligen är missklädsamt 🙂

 3. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

  Men gud! Det känns nästan som det kan vara värt att ta detta högre upp, det är ju verkligen inte hennes ensak ifall du rakar dig!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

   Jag får se om jag orkar. Ibland hjälper det med att få så mycket feedback från er kära läsare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.