Det bästa med 8 mars är alla fantastiska boksläpp!

Nya femiistiska böcker

Internationella kvinnodagen idag och kan konstatera att jag inte förberett något extra spännande i år heller. Det är ju lite märkligt att vara feministisk bloggare och alltid lyfta feminism, kvinnor i världen och här hemma. Jag liksom låter mig varje år och kommer inte på något fantastisk firande för att uppmärksamma  8 mars.

En bra sak, eller kanske till och med det bästa, är alla underbara boksläpp som sker i samband med dagens datum. Jag har inte hunnit läsa allt och komma med recensioner idag, men jag kan nämna böckerna som jag läser eller ser fram emot att läsa.

Novellix nya feministiska box med Suzanne Brøgger, Kerstin Thorvall, Bodil Malmsten och Birgitta Stenberg ser jag mycket fram emot! Novellix gör ofta genomtänkta askar och jag ska försöka att läsa fler i sin helhet och färre styckvisa noveller. Helheten är en grej i sig!

Mary Beard, histpriker och expert på antiken, h r skrivit en bok om kvinnoförtryck i den västerländska kulturen. Jag har börjat läsa den och är mycket imponerad.

Jag har fortfarande inte fått boken om Astra, en finlandssvensk feministisk tidskrift, som ger ut på Förlaget. Denna framtid är vår är på väg till mig och den ser jag också oerhört mycket fram emot!

Snart ska jag gå och lägga mig och läsa och då blir dagen också lite feministisk för min del. Annars hade det varit idel fail. Det började med att jag missade att sätta på mig min fantastiska tischa. Gick vidare med att få höra att dagen minsann är till för att hylla alla fantastiska kvinnor och löneskillnader kan vi prata om imorgon. Slutligen hamnade jag i en debatt med feministisk snubbe på twitter som tyckte det var askul att driva med kvinnor som inte vill höra grattis idag. Lajksen på hans till en början arroganta försvar trillar in än. Dubbelfail.

Men en fantastisk behållning av dagen är att inse (fast jag redan visste det) att jag jobbar med fantastiska feminister som är lika hängivna som jag. Ni vet vilka ni är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.