Coronaisoleringen är äntligen över och det är vår!

Mitt ute i mars 2022

Snart blir mitt ute fint också! Mot vår och ljusare tider. Mars 2022.

Jag har skrivit flera inlägg här på bloggen om isolering och dåligt mående i coronatider och nu när de dyker upp i mina minnesflöden för att påminna mig om vad jag skrev för ett år sedan har jag börjat tänka på hur allt har förändrats. Vi har flera gånger känt att det öppnar upp och går tillbaka till det normala, men samtidigt alltid haft en oro för att det ska slå till igen, vilket det tillslut har gjort. Det känns annorlunda den här gången.

Jag har tagit mig i kragen och skaffat mig ett nytt jobb. Det gör att jag är pepp på framtiden och glad över att åka in till stan mer. Förut kände jag att det skulle bli jobbigt att börja åka kollektivt och få vardagsrutinerna att funka. Så för mig privat är allting nytt och fräscht nu såhär till våren. Jag har varit inne i stan några gånger och känt att det ju inte är så jobbigt och att det är härligt att komma hemifrån. Tänk att två års hemmajobbande ändrade på ett sånt enkelt faktum. Att vänja sig vid nya bisarra saker var tydligen rätt lätt.

Nu är det ju så att all denna lycka som skulle pysa ut den här våren har tryckts in igen pga kriget i Ukraina. Det är visserligen skönt att slippa all diskussion om restriktioner och munskydd, men jag hade såklart tagit den debatten alla dagar i veckan om Putin skulle låtit bli att anfalla sitt broderfolk. Nu är det lite som att vi bara kan hålla en kris i huvudet samtidigt, och den krisen är kriget, inte covid 19.

Idag ska det bli varmt och skönt ute och min altan blev isfri igår för att jag lyckades 1 hacka sönder isen, 2 hitta avrinningshålen (finns sådana för att altanen är för tät) och 3 få ut all skärp och is ur hålen så att vattnet kunde rinna bort. Idag är det bara lite små isbitar här och där kvar. Sjön som bildats varje dag och som frusit varje natt är borta! En sådan vardagslycka som jag inte visste att jag kunde känna.

Idag ska jag spana på vilka växter som håller på att komma upp i trädgården, åka och köpa ramar och krokar för kakelvägg samt om jag hinner köpa nya inomhusväxter. Jag ska leva the villa-liv och njuta av det till fullo! På fredag börjar en ny era i mitt liv, då börjar jag mitt nya jobb. Just nu är jag så glad för solen, nya jobbet och huset att jag spritter av glädje! Det jag längtar till nu är att det ska sluta vara fult ute. Och att påsken ska komma. Tills dess ska jag fortsätta shoppa fina dukar och annat skoj på Tradera och bara vara glad över livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.