Coronahopplöshet men vår i luften – marssummering 2021

Hugo och Selma klättrar

Mars är verkligen en ful månad. Här klättrar mina barn i en klätterställning på Lidingö. Minns att det var rätt varmt och ganska fint. Ser ju inte direkt ut så.

Corona bara fortsätter och fortsätter och det verkar aldrig ta slut. Visst vi vaccinerar nu, men än känns det inte som att lättnader är i sikte. Dessutom sprids det hej vilt bland unga nu. Jag hade önskat mig en trevligare mars 2021, det måste jag säga. För egen del har jag hittat en lunk mitt i tristessen och meningslösheten och försöker fokusera på det som faktiskt är trevligt.

Det känns tröstlöst att vi inte får resa eller träffa våra föräldrar, men vi kämpar på. Snart är det ju vår på riktigt och när vi bara lyckats ta oss till Ikea när det inte är så lång kö för att komma in, kan vi få till vår utemiljö. Vi ska köpa stolar till vårt utebord, mer loungemöbler samt en studsmatta. Det kommer att bli hur fint som helst och jag längtar verkligen!

Min läsning

Min läsning går i vågor. rätt som det är fastnar jag i någon TV-serie och så läser jag mindre. Det är fortfarande mest kärlek och feelgood, men jag har lyckat läsa en hel feelbad på några få dagar samt älska den. mer om just den boken i en recension inom kort. Det känna i vilket fall oerhört stort efter ett riktigt feelgoodträsk för mig. Å andra sidan kompenserar jag det med att se flera avsnitt varje dag av den amerikanska serien Superstore (113 avsnitt).

Världsläsning: Jag ska läsa från 40 länder och har sagt att även kortare texter räknas. 14 länder hade jag läst före mars och kan lägga till följande länder på listan (”länder” behöver inte vara självständiga stater):

 • Ungern
 • Sápmi
 • Vietnam

Språk: I mars har jag bara läst på svenska och engelska.

Fantastiska fruntimmer: Jag vet inte om jag prioriterar den här utmaningen tillräckligt. Ingen ny läst i mars, tre sedan tidigare.

Hittat i min hylla: Jag vet inte om jag ska räkna Den sommaren, för den hade jag faktiskt med mig till vårt andrahandsboende. Se nedan vad det är för bok.

Månadens färgbok: På Instagram har What you readin? kommit med ett initiativ att vi ska läsa en bok på en given färg varje månad och februari var röd. Det ska vara en bok från min egen bokhylla. Färgen i mars var vit och Den sommaren av Jillian Tamaki och Mariko Tamaki, tycker jag är tillräckligt ljus för att passera som vit. Recension av den kommer inom kort.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • Tantaugusta2 april, 2021 kl. 07:20
  • Svara

  Vi (dvs min man) har varit på ikea ett par gånger under året. Beställt på nätet, bokat tid för hämtning och sedan via sms fått besked om exakt var vi ska ställa bilen och sen fått grejerna tid. Ursmidigt om man vet vad man vill ha.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

   Vi har tänkt att köra på det, men problemet är att vi vill ha en soffgrupp till uteplatsen och vi har en soffa sedan tidigare och måste kolla in färgerna liksom lajv. Det hela har nästan utvecklats till ett moment 22. Men tänkte kolla Ikea och kön när vi åker hem imorgon. Annars tänkte vi att påsklovet nog är lite säkrare på vardagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.