Chefredaktör och ålderssynthet – februarisummering 2023

Jag korrigerar min ålderssynthet

Jag är numera chefredaktör för en tidning. Det börjar sjunka in. Det är otroligt roligt och spännande och jag lär mig nya saker varje dag. Det härliga i mitt nya jobb står i stark kontrast med det tröstlösa väder som februari bjudit på.  Februari 2023 var också den månad där jag äntligen accepterade mitt åldrande och skaffade läsglasögon (för att ha när jag bär linser, ser fortfarande bra på nära håll utan vanliga glasögon).

Februari är också den månad då jag blir ett år äldre. Födelsedagen firades med familjen och jag gjorde lugna saker som jag önskade; spelade Pokémon, gjorde lite shopping i närmaste galleria, såg på skidor och åkte sedan till Hammarby Sjöstad för öl på ”vår” pub och middag på Pinchos. VM-guld och VM-silver var fina presenter! Annars fick jag faktiskt en bok i present år, något som inte hör till vanligheterna, Våra dagars ljus av Judy Batallion om judiska kvinnor som stred mot nazismen.

Min läsning

Läsningen har dragit igång rejält och det beror till stor del på EU-läsningen som jag känner mig oerhört pepp på. Jag har hittat så många trevliga böcker som jag läst och skrivit om. Det känns alltid lika bra när en utmaning blir så konkret och rolig!

Läsa jorden runt: Det är ju tidigt på året och då blir det en del. Jag läste från hela 9 länder och det beror nästan helt och hållet på EU-läsningen.

  • Rwanda
  • Frankrike
  • Finland
  • Spanien
  • Tjeckien
  • Litauen
  • Nederländerna
  • Irland
  • Malta

EU-länder: Jag ska försöka läsa från alla EU-länder under Sveriges ordförandeskap och som ni kan se ovan så kan jag pricka av 8 länder, Frankrike, Finland, Spanien, Tjeckien, Litauen, Nederländerna, Irland och Malta.

Röster från Ukraina: Jag sammanfattade den utmaningen här.

Bokcirkel: Jag har läst Främlingen av Albert Camus och ska läsa Fallet Meursault av Kamel Daoud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.