Boucht, Birgitta; Dygnet har 179 timmar; 2008

Dygnet har 179 timmarJag var först lite tveksam, men en barnbok skriven av en kvinnosakskvinna kvalificerar sig definitivt till Feministbiblioteket! Dygnet har 179 timmar är utgiven på Artéa förlag, ett förlag som ger ut böcker ”som ger avtryck i människors liv”. Boken är den enda i sin genre på förlaget, som har en massa andra spännande böcker som passar in här.

Dygnet har 179 timmar handlar om tid. Det är svårt att få tiden att räcka till för den ensamstående småbarnsmamman, tiden går långsamt för den ensamma gamla damen och tiden är ett komplext fenomen för den till skolan alltid försenade Vera. Vera, hennes mamma Yvonne och lillasyster Alma är dem som står i centrum. Det finns en pappa också, men han har flyttat och jobbar som fotograf och dricker för mycket. Yvonne arbetar på en advokatbyrå och går på viktiga möten. Vera och hennes bästa vän Adrian forskar om tiden. Boken utspelar sig under en enda dag.

Boken är socialrealistisk, utan att vara överdriven. Den är rolig och beskriver vardagen på ett humoristiskt sätt. Det är kvinnor och flickorna som står i centrum, men männen finns där och är inte på något sätt demoniserade. Det är en bok där många barn, pojkar som flickor, kan känna igen sig.

Läs mer: Hufvudstadsbladet, Smålandsposten, Artéa förlag, Läscentrum

1 ping

  1. […] Dygnet har 179 timmar av Birgitta Boucht: Den finlandssvenska kvinnosakskvinnan och fredsaktivisten Boucht har skrivit mycket olika saker. Barnböcker och lyrik har jag uppmärksammat här. Jag gillade den här boken och stress och vardagsbekymmer som är skrivet med en stor portion humor. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.