Bokmässan 2020: Digitalt och absolut inte samma sak

Folkvimlet på Bokmässan

Folkvimlet på Bokmässan. Något jag varje år längtar efter och som jag också är så glad att slippa söndagen då jag åker hem från mässan. I år blir det inget folkvimmel.

På torsdag ska jag inte åka till Göteborg. Jag ska inte sitta på ett tåg och spana efter andra som är på väg till samma sak som jag. Jag kommer inte att eventuellt träffa någon jag halvkänner som jag delar en taxi med till Svenska mässan och jag kommer inte kasta mig i famnen på en eller ett par vänner som jag som hastigast springer på. Jag kommer inte heller att kontakta min barndomsvän som brukar vara på mässan på torsdagen och äta lunch med henne. Jag kommer att vara hemma i mitt hus och jobba.

Bokmässan 2020 är digital, precis som allt annat som är roligt och som inte ställts in helt. Det är inte samma sak. Självklart är det inte i närheten av samma sak. Men nu när besvikelsen lagt sig och jag ändå inte räknat med att något roligt kommer att hända under resten av året och säkerligen inte heller en bit in på nästa, så har jag sent omsider tittat på programmet och gjort min eget digitala schema.

Mina höjdpunkter på mässan brukar vara internationella författare, gärna från lite udda länder. Jag har haft en utmaning hela 2020 att läsa mer litteratur från Sydafrika för att vara förberedd för mässan. Det kom lite av sig när mässan skulle bli digital. Nu ser jag att det inte är så många seminarium med Sydafrika som tema och det verkar inte vara några sydafrikanska gäster. Jag får helt enkelt hålla mig till de intressanta seminarierna med svenska författare.

Jag ska titta igenom schemat lite mer och återkomma i veckan med vilka seminarier jag ser mest fram emot. Har du aksnke till och med något tips till mig vad jag bör kolla in?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.