Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Bokmässan 2019: Mitt schema!

Bokmässan 2019: Mitt schema!

Bokmässan logga

Nu lägger mina bokblogarkollegor upp sina planeringar inför bokmässan och det är hög tid att jag gör detsamma. I det här inlägget kommer jag med en grov skiss över mina planer. Det kommer att bli tufft att få ihop allt och som vanligt kommer jag säkert att stryka flera punkter som jag nu tycker är livsviktiga. Jag vill hinna med att umgås, bara gå på golvet och småsnacka med bokfolk också!

Torsdag

Här ska jag försöka lyssna på min kompis från sociala medier, Brita Planck, som skrivit en mycket intressant bok om kärlek arrangerade äktenskap.

13:00 – 13:15
Historisk kärlek i monter B09:70
Medverkande: Brita Planck, Stefan Högberg

Klockan fem på torsdagen kommer mässans första krock. Det lutar nog åt att jag lyssnar på Sara Lövestam om grammatik, eftersom jag älskar hennes böcker. Men att höra talmannen prata om regeringsbildningen lockar en politiknörd som mig. Fast om jag fikar med honom först, kanske jag har fått nog av talmannen.

15:15 – 16:30 i monter C02:42
Fika med talman Andreas Norlén
Medverkande: Andreas Norlén

17:00 – 17:45
Sara Lövestam – sagor om grammatik i K2
Medverkande: Sara Lövestam

17:00 – 17:45
Regeringsbildningen – Processen, ideologierna och resultatet i F2
MedverkandeAndreas Norlén, Daniel Suhonen, Karin Svanborg-Sjövall

Efter mässan blir det mingel och after work och så får vi se vad som händer sen!

Fredag

Först tänkte jag lyssna på ett samtal om metoo med ett japanskt perspektiv. Det tyckte jag lät spännande.

11:00 – 11:45
Nästa steg för metoo i K3
Medverkande: Ebba Witt-Brattström, Johan Åsard, Katarina Wennstam, Shiori Ito

Jag kommer antagligen att missa Han Kang (har inte bestämt mig än) och då finns ett annat seminarium med henne och Sydkoreas historia. Seminariet utgår från Han Kangs roman Levande och döda.

13:00 – 13:45
Kollektivt trauma i J2
Medverkande: Athena Farrokhzad, Eun-young Jin, Han Kang, Mats Almegård

Två favoritförfattare efter varandra. Jag är glad att det är efter varandra och inte samtidigt. Ibland har man tur!

14:30 – 14:50
Silvia Avallone i J2
Medverkande: Pontus Kipowski, Silvia Avallone

15:00 – 15:45
Jamaica Kincaid – En stor författare från en liten plats i H1
Medverkande: Jamaica Kincaid, Jenny Tunedal

Jag fick inte vara glad länge när jag skrev det ovan, för i min kalender står:

15:00-16:30 på Mat- och Livsstilsscenen
Prisutdelning Årets Bok

Bokmässans första megakrock för mig är att välja mellan kvinnliga nobelpristagare och könsroller i tysk litteratur. Varför ligger dessa samtidigt? Två mycket nördiga specialintressen för mig och jag skulle verkligen vilja klona mig här. Men valet kommer att falla på nobelpristagarna. Jag har min kommande nobelfest på bloggen att tänka på och det känns som ett bredare och aksnke mer angeläget ämne (även om jag älskar att vara smal!).

17:00 – 17:45
Könsroller i tyskspråkig litteratur i J2
Medverkande: Andrea Grill, Irina Hron, Peter Stamm, Sarah Berger

17:00 – 18:00
Kvinnliga Nobelpristagare i H1
Medverkande: Agnes Lidbeck, Angela Kovács, Anna-Karin Palm, Mikael van Reis, Stefan Eklund, Vigdis Hjorth, Åsa Beckman

Dagen avslutas med middag med mina kära bokbloggarkollegor och det kan vara något av höjdpunkter på mässan!

Lördag

Lördagen börjar med en bookfluencerfrukost. Den ser jag otroligt mycket fram emot. Jag är så glad och stolt över att vara inbjuden till mässan som bookfluencer, även om det känns lite märkligt att jag skulle vara någon slags influenser.

Efter frukosten är det krock direkt. Jag vill verkligen lyssna på Helen Pankhurst, så jag får skippa Joumana Haddad. Det är verkligen synd, men denna mässa funkar det inte. Hon har ett framträdande till, men det krockar med annat.

11:00 – 11:45 i K3
Från suffragetterna till metoo
Medverkande: Alexandra Pascalidou, Helen Pankhurst, Ida Östensson, Joy Ada Onyesoh

11:00 – 11:45 i R2
Till frihetens försvar
Medverkande: Devrim Mavi, Joumana Haddad

Lördag klockan tolv ska jag äta lunch med två kompisar och det ser jag verkligen fram emot. Det betyder att jag missar följande seminarier:

12:00 – 12:45 i J2
Italienska familjeband
Medverkande: Donatella di Pietrantonio, Emma Piazza, Kristina Kappelin, Marie Jansen, Silvia Avallone, Viola Ardone

12:00 – 12:45 i K3
Feminismens vågor
Medverkande: Amie Bramme Sey, Ida Östensson, Katrine Marçal, Nina Björk, Yvonne Hirdman

12:00 – 12:45 i H1
Behöver vi fortfarande feminismen i Europa?
Medverkande: Laura Grünberg, Mats Kempe, Peter Stamm, Petra Hulova, Sarah Berger

När jag kastat i mig en räkmacka är det dags för nästa krock. Jag ska träffa Kate Davies senare under dagen så jag måste välja det seminariet. Det är hemskt att se vad jag missar samtidigt.

13:00 – 13:45 i F3
Gemma Hartley – Om feminismens nya frontlinje
Medverkande: Gemma Hartley, Lina Thomsgård

13:00 – 13:45 i K1
Förtryckets olika ansikten
Medverkande: Ebba Witt-Brattström, Helena Axelsson Fisk, Madelaine Levy, Samar Yazbek, Tammam Hunaydi

13:00 – 13:45 i R2
När gammalt möter nytt
Medverkande: Anneli Dufva, Auður Ava Ólafsdóttir, Dörte Hansen, Elin Olofsson

13:00 – 13:45 i K2
Det hårda livet i London
Medverkande: Bianca Kronlöf, Caitlin Moran, Kate Davies

Eftermiddagen löper vidare med krockar som gör att jag skulle vilja kunna klona mig. Av dessa kommer jag förmodligen att välja feminismen i Sydkorea.

14:00 – 14:45 i F2
18 år i fångenskap
Medverkande: Fikru Maru, Ingrid Betancourt, Judith Kiros, KG Hammar, Martin Schibbye, Peter Alestig

14:00 – 14:45 i K2
Siri Hustvedt – En resa i det förflutna
Medverkande: Björn Wiman, Siri Hustvedt

14:00 – 14:45 i J2
Sydkoreansk feminism och dess framtid
Medverkande: Aase Berg, Dongshik Kim, Elisabeth Hjorth, Keum Hee Kim, Mats Almegård

Som om detta inte vore nog så går dagen vidare med mässans megakrock alla kategorier. Ska jag välja Han Kang eller Caitlin Moran? Seminarierna är bredvid varandra så kan kan springa emellan. Men hur kul är det? Just nu lutar det åt Moran, men jag bestämmer mig först på mässan.

15:00 – 15:45 i K1
Han Kang – Om tingen som en vit tråd genom livet
Medverkande: Patrik Lindenfors, Yukiko Duke

15:00 – 15:45 i K2
Caitlin Moran – Kärlek och vuxenblivande i britpopens tidevarv
Medverkande: Caitlin Moran, Parisa Amiri

Efter seminariet jag väljer ovan kommer jag att träffa Kate Davies och sedan ska jag bara njuta och hänga med folk innan det är dags för nostalgimiddag på Den lilla Tavernan.

Söndag

Jag måste boka om min hemresa till tidig morgon då vi har lägenhetsvisning på eftermiddagen och det känns tryggt att komma hem och fixa det sista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.