Bokbloggsjerka v 46 – Iögonfallande titlar

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Nämn en titel som du ”går igång på,” på ett antingen positivt eller negativt sätt.

Jag kan inte låta bli att välja Män är från mars, kvinnor är från Venus av John Gray. Jag har inte läst den, men det känns som att jag redan vet vad det står. Och gör det inte det så vill jag straffa författaren att inte läsa boken för att titeln är så urbota dum. Den här boken har några år på nacken nu, men jag blir lika provocerad varje gång jag ser den.

Nej, kvinnor och män är från Jorden. Punkt.

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Jag kommer direkt att tänka på ”Why Be Happy When You Could Be Normal?” (Jeanette Winterson). Helt underbar titel!

  1. Håller med! Den lockar till läsning!

 2. Ibland känns det visserligen som att vi är från olika planeter, men för mig är det lite så att man borde fokusera på likheterna. Inte skillnaderna.

  1. Haha. Man måste ju göra skillnad på vad man kan känna ibland och vad man tror är biologiskt. Många kan inte skilja på det, och därför blir böcker som denna logiska.

 3. Håller med dig och vill lägga till att jag tycker att vi ska börja prata om människor, inte som att kvinnor och män är vitt skilda arter.

  Det var någon som hade lämnat in ett gäng John Gray-titlar på Myrorna och det tog en stund innan jag kopplade. Därefter ville jag spy. Jag tror titlarna i fråga var Mars and Venus on a Date och Mars and Venus in the Bedroom. De får i alla fall mig att gå i taket.

  1. Finns det fler??? Jag är glad att jag inte har sprungit på något sådant ex 🙂

 4. Ja, titeln känns ju snarare som att den förstärker fördomar än bidrar med något konstruktivt. Men vad ska alla stackare göra som känner att dom kommer från Saturnus, det vill jag veta..

  1. Haha! Den ska jag börja köra med när folk kommer dragandes med denna fåniga liknelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.