Bokbloggsjerka v 34 – böcker jag vill ha olästa

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Vilka böcker önskar du att du ännu inte hade läst?

De böcker man vill ha olästa är oftast dem man tyckte bäst om. Att få återuppleva den fantastiska känslan av att läsa en riktigt bra bok är något jag önskar mig då och då. Följande böcker skulle jag vilja läsa med helt nya ögon:

Sommargästerna av Lise Nørgaard: Den ska jag snart läsa om och jag önskar att jag inte hade en aning om vad som skulle hände. Det är en riktigt, riktigt bra bok.

Kvinnorummet av Marilyn French: Kanske den bästa feministiska roman jag läst. Vet inte om jag orkar att läsa den en gång till, men det hade definitivt varit roligt om jag hade den kvar efter att ha läst så mycket annan feministisk litteratur.

En annan tid ett annat liv av Leif GW Persson: En otroligt bra deckare som väver in svenska sympatisörer till Baader-Meinhofligan. Jag var inte så besatt av RAF då som jag är nu och tyvärr lämpar sig deckare sällan för att läsas om.

Harry Potter och dödsrelikerna av J K Rowling: Att få upplösningen en gång till skulle vara otroligt mäktigt.

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Håller verkligen med om ”En annan tid, ett annat liv”!

 2. Håller med om Dödsrelikerna till hundra procent 🙂

 3. Om ni har de andra olästa så läs dem bums 🙂

 4. Har ännu inte läst någon av dem så jag verkar ha mycket trevligt läsande kvar! 😉

 5. Håller med dig om Dödsrelikerna. Framförallt önskar jag att jag inte stressat igenom den boken bara för att jag var så spänd på slutet. Hade velat läsa den lite lugnare och dragit ut på upplevelsen 🙂

  1. Åh, det är alltid så för mig när jag läser bra böcker. Jag kan ligga för länge på natten eller speedläsa ut dem till frukosten. Varför inte dra ut på det roliga säger jag också!

 6. Den enda jag läst av dessa är Harry Potter och den lästes nog lite för snabbt ja 🙂

  1. Det gjorde den nog för de flesta fans 🙂

 7. Jo, det där med deckare- det ska vara väldigt bra deckare om man ska läsa om dem! I alla fall är det så för mig!

  1. Det är så jobbigt när man vet upplösningen så det lönar sig liksom inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.