Bokbloggsjerka v 33 – recensioner

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Nilmas bokhylla ställde följande fråga på sin blogg för en tid sedan: Stryker ni under eller antecknar i era böcker medan ni läser? Varför/varför inte? och hon fick ganska många svar.

Denna vecka tänkte jag spinna vidare på detta ämne genom att helt enkelt fråga hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande.

Mitt svar är mycket enkelt. Nej, jag för inga anteckningar. Läser jag lyrik händer det att jag gör hundöron för mina favoritdikter om boken är min. Inga regler utan undantag dock, jag antecknar mina favoritcitat i citatböcker. Jag kommer ihåg det mesta och det jag inte minns är inte värt att ta med i recensionen 🙂 Inte så kul svar denna vecka.

Jag missade en desto roligare fråga förra veckan, så jag svarar på den också:

Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken.

Illiaden och Odyssén: Jag klumpar ihop dem. De köptes under mitt första år i Göteborg på bokrean för att de ser bra ut i bokhyllan. De står fortfarande kvar och ska så får göra, men läsa dem har jag fortfarande ingen som helst lust till.

Varför gråter inte Emma? av Emma Jangestig: Jag skulle aldrig, aldrig, aldrig kunna läsa om någon som förlorat sina barn på ett sådant brutalt sett (Emma var mamma till Max och Saga som blev mördade i Arboga om någon har glömt det). Jag gråter nästan bara jag skriver om den här.

Mannen som kunde tala med hästar av Nicholas Evans: Jag har försökt. Det gick inte. Fattar absolut inte hajpen om en gång var.

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Jag köpte också Illiaden och Odyssén för riktigt många år sedan. Och de är fortfarande olästa. Men jag har faktiskt tänkt att läsa dem. Gärna under en Greklandsemester 🙂

    1. Haha, det kanske jag också borde göra. Men nej, det blir nog en eller flera deckare om jag gör en sådan resa 🙂

  2. Favoritdikter kan jag markera med en papperslapp 🙂

    1. Det är nog bättre för böckerna 🙂

  3. Jag tyckte rätt mycket om Iliaden/Odysséen när jag läste dem och jag bläddrade i dem här om dagen, vilket gjorde jag att jag blev sugen på att läsa om dem 🙂

    Jag vet inte heller om jag kommer att läsa Varför gråter inte Emma? Köpte den på bokrean i år och började gråta efter bara ett par sidor och mådde så dåligt att jag fick slå igen den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.