Två års fängelse för Pussy Riot

Den ryska aktionsgruppen Pussy Riot fick två års fängelse för huliganism i samband med en aktion i en katedral i Moskva i februari. Ett hårt slag mot yttrandefriheten såklart, men tyvärr inte helt oväntat. Ryssland är inte på väg att bli mer demokratiskt och domen idag bekräftar den bilden.

Jag har semester fortfarande och begav mig inte till Kungsholmen och Rysslands ambassad idag för att visa mitt stöd åt dessa fantastiska kvinnor som nu måste vistas i fängelse i två år. Det gjorde dock två av mina medarbetare, mina två rumskompisar. Se dem i rapport idag:

(Det funkar inte att lägga in klippet och medan jag jobbar på det så är här en länk: http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=534&articleId=242397&type=embed&contextSectionId=534&position=2 )

Inte bara demonstrerar de och säger kloka saker i TV, de gör också reklam för Liberala kvinnor. Jag är rörd. Tack Natalia och Hide för att ni visar hur liberala aktivister bör agera!

Free Pussy Riot!

Läs också vad kloka Amanda skriver på sin blogg Lindrig huliganism: 8:e augusti, 21:a juni

Läs mer: Aftonbladet, DN, Expressen, SR, SvD, SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.