Bokbloggsjerka v 26

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Vad läser du just nu?

20120630-090600.jpg

Jag sitter just nu på ett tåg som ska ta mig till Göteborg. Det är tyvärr bara en blixtvisit och jag har inte familjen med mig. Det vankas bröllop och jag ska även passa på att speed-dejta två andra nära vänner.

Min reslektyr: tre böcker, tre författare och tre språk.

Mâliâraq Vebæk Navaranaaq og andre: en bok om de grönländska kvinnornas historia som fanns långt ner i stadsbiblioteks magasin. Vebaek bor sedan länge i Danmark men är född på Grönland. Jag ska erkänna att boken kommer att läsas ut mest på vilja.

Frida Stéenhoff Den smala vägen: ett drama utgivet på det underbara förlaget Rosenlarv. Jag har inte börjat på dem än, men tänkte göra det så fort jag skrivit klart.

Andrea Smith Conquest: en bok om sexuellt våld mot indianska kvinnor i synnerhet och våld mot indianer i allmänhet. Skrämmande bok som för tankarna tillbaka till vår egen historia och tvångssteriliseringar mot ”sinnesslöa”. Den är snart utläst så en recension är att vänta inom kort.

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Det låter lite halvt deprimerande. Inte bröllopet då, så klart 🙂

    1. Haha det kanske det gör. Jag tänkte utnyttja tiden på tåget att läsa det jag inte prioriterar hemma eftersom jag sitter fast här. Är inte helt säker på att det var ett lyckat drag. Concuest är utläst i alla fall!

  2. Jag kan å det hjärtligaste rekommendera att läsa på tåg som går mot Göteborg! Det gick väldigt bra i maj i alla fall..

    1. Ja, nu är jag där igen och ska ta och lägga ifrån mig telefonen och läsa om grönländska kvinnor 🙂

  3. Låter intressant!

    1. Intressant men inte så upplyftande alla gånger 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.