Bokbloggsjerka v 24 – En litterär bästis

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Vilken karaktär önskar du skulle vara din allra bästa vän och varför?

NicevilleKlurig, men rolig fråga den här veckan. Jag funderade ett tag på att välja Hermione Granger, men undrar om vi verkligen hade dragit helt jämt. Jag vill dessutom inte göra det enkelt för mig och välja en barnkaraktär.

Efter lite funderande tror jag att jag och Miss Skeeter från Niceville skulle ha potential att bli goda vänner. Hon respresenterar det som jag önskar att jag hade varit om jag hade varit i samma situation som henne. Hon återvänder till sin inskränkta hemstad och tar de svarta hembiträdenas parti framför sina fd vänner som gör allt för att rasåtskillnaderna ska fortsätta.

Hon tar risker, hon står upp för sina ideal och hon vågar säga ifrån. Framförallt väljer hon inte en man som inte respekterar hennes val. Det är en sådan person jag hoppas att jag skulle passa bra ihop med!

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Hm, henne kunde man ju ha valt som kompis. Jag tänkte inte alls åt hennes håll när jag funderade..

    1. Jag hade svårt den här gången och när hon dök upp körde jag på det 🙂

  2. Vilket bra val! Dök bara upp massa andra karaktärer i mitt huvud….:)

    1. Ja, det var svårt!

  3. Jag tror Miss Skeeter skulle vara en väldigt bra kompis. Tänkande, modig och lojal. Ett mycket bra val!

  4. Hermione har verkligen nämnts många gånger. Undrar vad det beror på. Själv hade jag valt rektorn.

  5. Miss Skeeter låter som en väldigt stark person med bra värderingar, har aldrig läst om henne men jag gillar henne utifrån din beskrivning.

  6. Jättebra val!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.