Bokbloggsjerka v 19

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Upptäckte du någon ny författare under förra året som du kan berätta lite om?

Jag upptäckte samma författare som Monika, nämligen Karin Alfredsson. Hennes böcker klassificeras som deckare men kvinnoförtryck i världen är temat. Varje bok handlar om ett land. Jag läste boken Klockan 21:37 och tyckte att den var helt ok. Inte mer. Berättelsen om abortmotståndet i Polen var det viktiga temat och det tyckte jag var otroligt spännande. Det var det andra stora inslaget med att huvudpersonen, läkaren Ellen Elgh, blev förföljd av en person med oklara motiv. Tack vare att storyn om Polen var så bra bestämde jag mig för att läsa fler böcker. Efter hennes första bok 80° från Varmvattnet var jag fast. Det är mycket spännande böcker som också belyser kvinnors situation i olika delar av världen. Jag längtar redan efter nästa bok.

Läs mina recensioner:

80° från Varmvattnet 2006

Kvinnorna på 10:e våningen 2008

Klockan 21:37 2009

Den sjätte gudinnan 2010

Pojken i hiss 54 2011

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Jag har bara läst de tre första än och förutom sidospåret i Klockan 21:37, som jag inte begrep vad det gjorde där, så tycker jag nog att den boken var den bästa hittills 🙂

    1. Den var nig rätt bra i jämförelse men jag läste den först och störde mig så mycket på sidospåret så det överskuggade allt. Hade jag läst den sist hade nig omdömet blivit ett annat eftersom jag nog skulle vara mer förlåtande.

  2. Jag har vid ett par tillfällen hållit i en bok av Alfredsson men jag har hittills inte dryftat mig till att läsa något av henne. Hennes namn åker upp på listan över nya författare att upptäcka.

    Tack för tipset!

    1. Det var samma med mig innan jag läste en. Och då var det för att jag var gravidillamående och hade ett recex 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.