Bokbloggsjerka v 18

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Brukar du delta i bloggutmaningar och i så fall vilka? Finns det någon utmaning du saknar men som du själv inte orkar/vill/kan dra igång?

Jag är en expert på att utmana mig själv när det kommer till min läsning. På min förra blogg skrev jag om en litteraturkanon ja gav mig själv en gång om året. Det gick ut på att jag skulle läsa 20 böcker jag tyckte att det var pinsamt att jag inte hade läst. Det var allt från Svinalängorna till Brott och straff. Men när jag skulle tvinga mig själv att ta tag i Satansverserna så tröttnade jag.

I år har jag gett mig själv en ny utmaning som är mer inriktad på feministiska böcker. Den handlar om att jag ska läsa fem feministiska böcker från länder jag inte brukar läsa om, fem stora feminister som jag inte tidigare läst och fem gamla surdegar i mitt feministiska bibliotek. Dessutom ska jag på Nobeldagen kunna stoltsera med att jag läst alla nobelpristagare sedan 1980 (jag hade  i början av året åtta kvar).

När det kommer till bokbloggosfären så hänger jag hittills bara med i jerkan. Jag har konstigt nog inte sett mig som en bokbloggare så länge och det är kanske därför. Tidigare var Feministbiblioteket en hemsida och jag bloggade politiskt på min andra blogg. När Feministbiblioteket blev en blogg fortsatte jag att skriva om andra saker på min andra blogg och höll denna strikt till feministisk litteratur. Det var först i somras då jag insåg att jag aldrig skulle orka med att både vara mamma och driva två bloggar, som jag flyttade allt skrivande hit. Det gjorde susen för besöksstatistiken och eftersom målet hela tiden har varit att uppmärksamma mitt projekt med feministisk litteratur så det inget jag ångrat. Jag har mer och mer sökt mig till feministiska bloggar för att ingå i ett sammanhang och det var först i år som jag även började identifiera mig som en bokbloggare.

Det var en lång utläggning, men jag kan säga som så att jag gärna deltar i fler bloggutmaningar och jag skulle gärna hänga med i utmaningar som går ut på att läsa gamla klassiker, böcker från alla världens länder samt nobelpristagare. Eller något annat som jag tycker verkar spännande 🙂 Jag är en person som gärna läser böcker som ingår i ett sammanhang och utmaningar är ett definitivt ett sammanhang.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Ja, första reaktionen när man hör om en utmaning är alltid- roligt, DET ska jag också göra. fast sen inser jag förr eller senare att det kräver tid som jag inte har. Men ibland så funkar det!

    1. Det måste ju vara något som man kanske själv hade tänkt att läsa, annars blir det för tungt tror jag.

  2. Ja, precis så, jag tror du satte fingret på exakt det som tilltalar mig i en utmaning. Ett sammanhang, det må vara löst, men det är ett sammanhang 🙂

    1. Precis! jag sätter gärna mina sammanhang själv genom olika utmaningar, men det vore kul att någon gång göra det tillsammans med andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.