Recension: Bloodworth, Callum; Berätta tre saker; 2022

Berätta tre sakerJag behövde komma igång med mitt läsande och valde därför Callum Bloodworths ungdomsroman Berätta tre saker som jag hört mycket gott om. Boken finns inte som ljudbok, men väl som ebok på Storytel. Den är utgiven på Bonnier Carlsen.

Livs mamma har dött i cancer och hennes pappa har gått in i en så djup depression så att han inte kan ta hand om sina barn. Liv flyttar därför hem till sin syster och bor i hennes garderob. När systern övertalar henne att gå på en fest, kommer hennes liv att bli mer komplicerat. Detta är nämligen mars 2020 och en kille på festen som råkar hångla upp Liv av misstag, testar positivt för covid. Liv tvingas därför till en två veckor lång isolering.

Under tiden i systerns lägenhet får Liv ett oväntat besök. Det är en kille som sitter utanför hennes dörr och de förenas i varandras hopplöshet. Killen bjuder in Liv till en gruppchat och hon får helt plötsligt nya vänner. Tiden i isolering går från att vara hopplöst trist, till att fyllas med dagar där trevliga videosamtal blir något att se fram emot. Och Dag är jättesöt och bjuder Liv på cupkakes som han lämnar utanför hennes dörr eller kommer med ett campingbord så att de kan äta tillsammans på avstånd.

Berätta tre saker var en underbar bok. En  liten varning, med viss spoiler, är att detta inte är en rakt igenom feelgood. Det är inte ens en feelgood med lite svärta under ytan. Det är mycket mer än så. När det började gå upp för mig vart den här boken var på väg tyckte jag att det var briljant, men jag omfamnade det inte helhjärtat. Boken får ändå en femma på Goodreads för att det är en fantastisk bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.