Berömda och glömda idrottskvinnor: Anne Abernathy

Anne Abernathy

Anne Abernathy – Farmor rodel från Jungfruöarna som bloggade under spelen 1994

Anne Abernathy är en pensionerad rodelåkare. Hon var aldrig framgångsrik och alltid långt ifrån pallen. Hennes deltagande i olympiska spel är många och endast en skada hindrade henne från att ställa upp i sitt sjätte OS i Turin 2006. Hon tävlade för Jungfruöarna. Idag är det dags för kvinnornas singel i rodel i OS i Pyeongchang och ni ska få veta lite med om en för de flesta förmodligen totalt okänd olympier.

Anne Abernathy föddes 1953 i Florida. Hon är medborgare och bor på Amerikanska Jungfruöarna. Hennes första OS var 1988 i Calgary där hon slutade på 16 plats. Det är hennes bästa resultat och det är inte för placeringarna som hon bör bli ihågkommen. Abernathy kallades för farmor rodel, för att hon trots brist på framgång, fortsätta att tävla.

OS i Turin 2006 skulle bli hennes sjätte OS. Hon var därmed den enda kvinnan i den historien att kvalificera sig till sex olympiska spel. Hon är också enda atleten över femtio att kvalificera sig till OS. En skada satte som sagt stopp för deltagande. Hon är en riktig stålkvinna och inte nog med att hon tävlat som förhållandevis gammal, hon har även överlevt cancer som återkommit flera gånger under karriären. Hon lyckades dock hålla det hemlig så länge hon var aktiv.

En annan imponerade sak med den farmor rodel är att hon 1994 hade en online-dagbok under spelen. En blogg alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.