Begravning och på coronafronten intet nytt – majsummering 2020

Barnen och graven i Hjo

Maj månad började med en begravning i Hjo för in mormor och kanske egendomligt nog gav det mig mycket ny energi. Det var härligt att få resa (för att det var nödvändigt), underbart att träffa mina föräldrar och också fantastiskt att få möjlighet att ta avsked även av Hjo i strålande sol. Själva begravningen var fin och värdig, trots att vi inte var så många.

Vi åkte även ut till landet en helg för att hjälpa svärfar att kunna isolera sig där med sina vänner och bekanta. Det gav också mycket energi i all monoton vardag. Vår lilla Selma fyllde fyra år i maj och hon fick ett fint utekalas och behövde nog inte avstå från så mycket för coronans skull. Hon fick ju inte träffa sin mormor och morfar och farfar, vilket såklart är oerhört tråkigt.

Tyvärr avslutades maj med en känsla av hopplöshet. Vi skulle ju bo ihop med våra föräldrar under bostadslösheten i juli, men det verkar ju totalkört. Det innebär också att semestern kommer att bli något helt annat än vi planerat. Jag känner att jag inte ens orkar påpeka att det är i-landsproblem, för det är mitt problem nu och det är jäkligt tungt.

Min läsning

Jag har läst ganska så mycket, mest tack vare att det går åt en del ljudböcker till mina promenader till och från förskolan (som görs till omvägar varannan dag för att få någon slags träning).

Tolv månader – tolv länder: Jag prickade av Ekvatorialguinea i och med utdraget ur boken Ekomo av María Nsué Angüe. Nu fanns inte hela boken på engelska så utdraget fick duga. Länderna som nu är kvar:

  • Centralafrikanska republiken
  • Djibouti
  • Mauretanien
  • Tchad

Sydafrika som temaland 2020: Jag läste deckaren Flickor som skimrar av Lauren Beukes. Den utspelar sig i USA, men jag läser brett från Sydafrika så boken räknas absolut.

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Jag prickade i och med ovan av Lauren Beukes.

Semesterutmaningen Malta: Har två böcker som jag tänkt att läsa. Jag kommer att göra det, som det känns nu, även om jag snarare väntar på återbetalning än lever på minnena från resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.