Bahia Feliz – en liten svennig pärla på Gran Canaria

Ja, det var svennigt, i alla fall i den bemärkelsen att det var så många svenskar att svenska var första språket man försökte med i Bahia Feliz på Fritidsresors stora Blue Village-anläggning på Gran Canaria. Vi är inga fan av avslappning i form av all inclusive utan älskar att leta restauranger för lunch och middag så vi hoppade det den här gången. Jag förstår att det blir enklare så med fler än ett barn, eller barn som är väldigt besvärliga, men för oss kändes det rätt med endast frukostbuffén.

Utsikten från vårt hotellrum i Bahia Feliz

Utsikt från vårt hotellrum på nionde våningen. Det var fint och även om det var lite nervöst att bo så högt upp med en fyraåring så funkade det fint om man punktmarkerade honom så länge balkongdörren var öppen. Så jobbigt är det faktiskt inte.

Hanna på Playa del Maspalomas

En bild på mig och min mage på stranden i Maspalomas. Det var inte strålande sol varje dag, men temperaturen var aldrig under 20 grader. Och den här dagen hämtade sig Hugo från en lättare magsjuka och vi ville hålla honom borta från poolen och Bamseklubben. Utflykt till Maspalomas och en gigantisk strand med sanddynor var perfekt för dagen. Hade vi inte haft barn med oss, varken i eller utanför magen, hade vi nog promenerat på dynor men nu fick det duga med stranden och utsikten. Maspalomas hade en fin strandpromenad med bra restauranger och vi var där och åt tre kvällar under veckan. Taxi dit var hyfsat billigt (billigare än buss) och maten var suverän!

Hanna och Hugo i Las Palmas

Las Palmas var förvånansvärt pittoreskt och fint. Vi besökte först gamla staden och såg så mycket man kan med en fyraåring som inte är så intresserad av stadspromenader och som dessutom inte var så sugen på glass (med andra ord en muta som inte funkade så bra). Sedan tog vi taxi till nya staden som är uppbyggd kring stranden. Staden är geografiskt sett ganska stor så lokalbuss mellan stadsdelarna rekommenderas om man inte har så lång tid på sig (strandpromenaden mellan delarna är inte så rolig heller). Taxi för den gravida och post-kräksjuke 🙂

Hanna och Hugo i poolen

Hugo, den forne badpojken, gnällde över att det var kallt i vattnet och ville ha något att åka på. Han fick affärens dyraste, men coolaste, vattenleksak. Strax efter att denna bild togs lyckades jag övertala honom att hoppa i med sin ring och vips var badpojken tillbaka! Det tog nästan hela semestern, men de två sista dagarna badade han som om han aldrig gjort annat. Och vattnet? Det var numer varmt-kallt enligt Hugo.

Det var en fantastisk vecka och jag är glad över att jag innan resan tänkte på devisen att allt har sin tid. Bamseklubb och Blue Village med inte fullt så varma Kanarieöarna är det tid för nu. Äventyr och långresor finns det tid för sen. Vi hyrde inte bli och åkte runt på ön, men det har vi kvar till nästa gång. För det blir förmodligen en nästa gång även om det inte är nästa år. Men vi såg oss lite omkring och resan till Las Palmas var oerhört trevlig. Däremot vet vi nu att vi inte kommer att resa till San Augustin eller Playa del Ingles i framtiden, men däremot kanske Maspalomas. Slutligen vill jag tacka alla er som tipsat om Bahia Feliz, vi är mycket nöjda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.