Avslutning: Science fiction-helg

Då ska jag skriva ett avslutningsinlägg om den här helgen som har krävt mycket förberedelser och mycket av min tankeverksamhet för att genomföra. Jag läser inte så ofta science fiction och jag har nu läst de böcker som många tipsat mig om. Mina känslor är blandade. Jag är fortfarande inte helt såld på genren, men jag är heller inte så fördomsfull som innan.

Jag läste en riktigt, riktigt bra novell och det var Houston, Houston, hör ni mig? av Alice B Sheldon. Det budskapet och det händelseförloppet var oslagbart träffsäkert. Jag älskade den!

Av de två romaner jag läste tyckte jag bäst om Honmänniskan av Joanna Russ, men där var jag inte riktig lika lyrisk.

Jag älskar science fiction-feministernas sätt att byta mot normer och föra in nya perspektiv i framtidsskildringar, men jag vet inte om jag ändå tycker att det är min typ av böcker. Men det spelar inte så stor roll just nu, för jag är så oerhört glad över att jag blev pressad till att skaffa mig den här erfarenheten. Den har definitivt gett mig nya perspektiv på litteraturen.

Hur ska jag gå vidare? Nu ska jag ta en välbehövlig paus från alla måsten och bara läsa det jag känner för. Det blir nog lite mer kambodjanska noveller och en australiensisk ungdomsbok till att börja med. Sedan ska jag läsa ut Hungerspels-trilogin, som ju faktiskt också är science fiction. Vem vet, kanske betar jag någon gång av listan med alla tips jag fått. Även om jag nog aldrig kommer att läsa alla böcker, så är det inte omöjligt att jag läser mer i denna spännande genre.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som hjälp till och sporrat mig:
Anna Davour
Jenny Holmström
John-Henri Holmberg
Malin Augustsson
Mia Latvala
och Brita Planck för en aldrig sinande entusiasm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.