Avslutning novell-lördag: Kambodja

Kambodjas flaggaIdag har jag läst fem noveller skrivna av kambodjanska kvinnor. Med tanke på att de inte har förlag att luta sig mot så har det varit en oerhört imponerande läsning. Dessutom är jag fascinerad över att det finns någon i Sverige som kan översätta direkt från khmer till svenska. All heder till Anna Mattsson!

Jag tycker att läsupplevelsen i stort har varit bra, men det har stundvis känts lite naivt. En del av det kan bero på kulturskillnader, men jag tror också att många av författarna skulle kunna utvecklas mer med mer stöd och redigering.

Bäst idag alla kategorier: Som ett rinnande vatten
Mest tänkvärd: Den otacksamma
Bästa samhällskritik: Som ett rinnande vatten
Bästa historiska skildringen: Ny horisont

Jag har läst mig mycket om situationen i Kambodja och det var riktigt spännande att få läsa en novell om Pop Pots regim, från någon som förmodligen var med. Nästa novell-lördag kommer att ha temat Australien och jag får se vilken lördag det blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.