Avslutning novell-lördag: Frankrike

frankrikes-flaggaIdag har jag recenserat fem noveller ur Tranans novellsamling Frankrike berättar: där vi står nu och det var många jag tyckte om speciellt mycket. Den franska samlingen slår nog nästan bottenrekord när det gäller de kvinnliga bidragen. Men så läste jag också Simone de Beauvoirs Marcelle som Novellix gett ut och det fick rama in denna dag. Jag ska utse några vinnare.

Bäst alla kategorier: Marcelle
Roligast: Skulle Tchen lyfta upp myggnätet?
Sorgligast: Tala till mig

Det jag gillade var att det fanns författare med rötter från flera andra länder än Frankrike. Algeriet och Vietnam är representerade idag. Annars tyckte jag att det var mycket konstigt och svårläst och mycket som jag inte fattade poängen med.

Nästa novell-lördag har temat Italien och kommer i början på nästa år. Jag hoppas på roligare läsning då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.