Att-läsa-lista december 2009

För att hålla denna sida uppdaterad så måste jag ligga i med läsandet (jag är som tur är en person som läser tämligen snabbt). Just nu läser jag A history of the wife av Marilyn Yalom och Mor gifter sig av Moa Martinsson. Den första handlar om livet som hustru genom århundradena. Här finns historik bakom mycket i våra vigselritualer (vad t ex brudöverlämning kommer ifrån). Den andra tänkte jag inte på till Feministbiblioteket, men det kanske blir så ändå, vi får se när jag har läst ut den. Det är i vilket fall ett stycke kvinnohistoria.

På min att-läsa-lisa efter dessa böcker står:
En klass för sig av Fanny Ambjörnsson
Gender, justice and the family av Susan Moller Okin
Den feminina mystiken av Betty Friedan

På min önskelista i jul står:
F-ordet av Petra Östergren
Klassisk feminism av Louise Persson
The power of feminism in art av Norma Broude

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.