Art + Feminism 2017: Skrivstuga

Art And Feminism 2017 Livrustkammaren

Art + Feminism är en världsomfattande satsning för att få fler och mer fylliga artiklar om kvinnor på Wikipedia. Detta är något som stört mig länge. Idag på internationella kvinnodagen ska jag göra det som förhoppningsvis får att jag tummen ur att börja redigera på Wikipedia.

Jag har inte hunnit förbereda mig så mycket som jag önskat, men det finns en lista på kvinnor som borde finnas med på Wikipedia. Bland dem hittade jag författaren Giconda Belli från Nicaragua. Jag har läst hennes självbiografi om tiden som politiker i Sandinisterna i hemlandet. Jag tar med mig min dator, boken The country under my skin och hoppas att jag får något vettigt uträttat. Mitt mål är inte att jag på plats ska få till en Wikipediaartikel med stjärnstatus, utan att det ger mersmak.

Jag vet att jag besitter en del kunskap om kvinnor som inte finns på svenska Wikipedia och det är hög tid att jag delar med mig av dessa kunskaper och bidrar till att göra fler kvinnor synliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.