Art + feminism: Jag har börjat redigera på Wikipedia!

Livrustkammaren

Som jag skrev tidigare idag har jag hängt på Livrustkammaren och sysslas med Wikipedia. Det var skrivarstuga för Art + Feminism som pågått över hela världen idag i syfte att få fler Wikipediaartiklar om kvinnor. Mitt mål var att skriva en artikel. Väl på plats blev jag lat och började twittra, äta godis och allt möjligt annat. Att ha med mig min egen dator var dåligt för karaktären.

Sedan tog jag mig i kragen och sänkte kraven. Jag valde att skriva om författaren Gioconda Belli, då jag sett henne på en lista över författare som inte finns på svenska Wikipedia. Jag valde att start en sida och se det som ett work in progress. Här kan ni se det jag skrev (om ingen annan varit inne och lagt till något, vill säga). Sedan fyllde jag på artikeln om Zola Budd med kollisionen i 3000-metersloppet i OS i Los Angeles 1984. Läs artikeln om henne här.

Jag på Art + feminism

Det var inspirerande att vara på plats, prata med Wikipedianördar och andra nördar som bara ville grotta ner sig i sitt ämne. Jag kom på att jag förmodligen vill satsa på att förbättra artiklar snarare än skriva nya. Men såklart ska stora författare från andra länder även finnas på svenska Wikipedia! Tror att jag ska nischa in mig på sport utöver litteraturen. Har ni några tips på vad som borde göras? Vilka Wikipediaartiklar om kvinnor borde förbättras? Kan du själv göra en insats? Kom ihåg:

We can edit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.