Årets fem bästa skönlitterära böcker

Knud den storeDå har jag kommit till höjdpunkten av alla nyårslistor – skönlitteraturen. Jag listar årets fem bästa skönlitterära böcker och jag har valt bland dem som jag har läst i år, inte nödvändigtvis som kommit ut i år.

Hanne-Vibeke Holst Knud den store: Min största läsupplevelse i år var utan tvekan Holts roman om sin far. Mycket tidsanda och en stor del feministisk analys av föräldrarnas äktenskap.

Mercé Rodoreda Diamanttorget: En bok om det hårda livet i Barcelona under det spanska inbördeskriget. Otroligt gripande.

Claudia Rusch Honeckers kanderade äpple: Rusch skriver personligt och med en ironisk touch om sin uppväxt i DDR.

Marlen Haushofer Väggen: En otroligt gripande bok om en kvinna som helst plötsligt märker att hon är helt avskärmad från resten av världen och att alla på andra sidan verkar vara döda.

Chimamanda Ngozi Adiche Americanah: En bok av en av mina favoritförfattare. Inte hennes bästa, men otroligt bra den också.

2 kommentarer

1 ping

 1. Americanah hoppas jag att jag ska läsa i år 🙂

   • Hanna5 januari, 2015 kl. 10:27
    Författare
   • Svara

   Den är bra och går fort trots sina 600 sidor.

 1. […] Elina tipsade om och The language of dying som jag plockade från Fiktiviteters årsbästalista. På flera bloggar har jag läst om Väggen och den har jag blivit otroligt sugen på att […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.