Ann-Helén Laestadius fick Augustpriset!

Tio över ett

Nu är Augustpriset utsett och i barn- och ungdomskategorin vann Ann-Helén Laestadius för boken Tio över ett. Jag tyckte att det var en värdig vinnare och blev mycket glad när jag hörde att hon hade vunnit. Jag har läst flera böcker av Laestadius och gillat henne förut.

I klassen bästa skönlitterära bok vann Lina Wolff för boken De Polyglotta älskarna. Den har jag inte läst. Min favorit var istället Therese Bohmans Aftonland.

Den bästa facklitterära boken blev Gutenberggalaxens nova av Nina Burton. Jag har inte läst den, men läst Nina Burton förut och tyckt att hon är mycket bra. Jag vet dock inte om jag är så sugen på den här. Jag har precis läst ut Niklas Orrenius bok Skotten i Köpenhamn om Lars Vilks och den tyckte jag var mycket bra och jag hade gärna sett den som vinnare.

Lilla Augustpriset gick till Sigrid Nikka för Då rallarrosen blommar.

Grattis alla vinnare och ett särskilt grattis Ann-Helén Laestadius, som var min favorit!

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • Anna29 november, 2016 kl. 10:26
  • Svara

  Jag läser just nu Orrenius och diskussionen om yttrandefrihet är mycket spännande. Jag gillar! Tyckte mycket om 1947 också.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna29 november, 2016 kl. 10:31
    Författare
   • Svara

   Det är det verkligen! Intressant också med jämförelse mellan Vilks och den där andra konstnären Dan Park. Var går egentligen gränsen? Jag vet fortfarande inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.