Ahern, Cecilia; Dagboken från imorgon; 2009

Dagboken från imorgonBazar förlag har i år gett ut Dagboken från imorgon av Cecilia Ahern, författaren bakom komediserien Samantha och succéboken PS: Jag älskar dig.

Tamaras far har tagit livet av sig och hon och hennes mor måste bo hos släktingar eftersom pappan inte bara är död, han hade även förlorat hela sin förmögenhet. Tamara är en bortskämd flicka på sexton år och hon gillar inte flytten från Dublins jetset-liv till byn på vischan utan kommunikationer. När hon hittar en dagbok, där hon kan läsa sina egna anteckningar från dagen efter, förändras hennes liv. Med hjälp av dagboken försöker hon ändra på historien och skapa sin egen framtid. Samtidigt nystar hon i vad hon misstänker är en stor familjehemlighet.

Detta är något av en blandning mellan ungdomsroman, chick lit och deckare. Jag tyckte att den var ganska spännande och när jag väl kommit in i boken ville jag veta den där hemligheten, eller elefanten i rummet som Tamara själv kallar den för. Men det övernaturliga inslaget med dagboken tyckte jag knappast tillförde något. Dessutom är det mycket i den enormt händelserika upplösningen som känns helt osannolikt. Det var lite synd, för det hade gått att göra det minst lika spännande utan alla överdrivna vändningar. Det märktes också att det var författaren bakom Samantha som skrivit boken, Samantha som varit osympatisk men nu är mycket snällare efter en minnesförlust. Tamara gör ungefär samma resa, fast utan minnesförlust.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.