Recension: Adolfsson, Maria; Mellan djävulen och havet; 2020

Mellan djävulen och havetMaria Adolfssons tredje bok i Doggerlandsserien, Mellan djävulen och havet, sträcklyssnade jag på när jag var sjuk och helt utslagen under en lördag. Jag har rikgit fastnat i Karen Eiken Hornbys personliga öde, hon är en polis som jag gillar. Mellan djävulen och havet gavs ut på Wahlström och Widstrand och jag lyssnade på den på Storytel, inläst av Angela Kovac.

Karen Eiken Hornby har nu ett sexuellt förhållande med sin inneboende Leo. Hon börjar känna sig alltmer trött och sliten och hon har fortfarande mycket ont i sitt skadade knä. En av Doggerlands stora internationella stjärnor är hemma för att spela in en skiva och allt är mycket hemligt. En dag försvinner hon spårlöst. Karen blir satt på fallet och är ombedd att sköta det diskret. Samtidigt fortsätter överfallsvåldtäkterna som redan började i bok ett.

Mellan djävulen och havet är en bok som fokuserar mycket på Karen, hennes förflutna och hur hon nu mår. Jag blev oerhört engagerad i hennes historia och ville verkligen att hon och Leo skulle kunna finna varandra mitt i allt bagage de båda bär på. Deckarhistorierna är också spännande och det är fortsatt roligt att ta del av Doggerlands historia och kultur. Det sistnämnda är en av den här deckarseriens stora styrka. Maria Adolfsson har byggt upp ett underbart verklig fiktiv land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.