Wienresa och äntligen julledigt – decembersummering 2019

Barnen i tomtekläder

Hugo och Selma i tomtekläden strax innan vi lussade för pappan (som fyller år på Lucia).

Jag har ju helt glömt min decembersummering! Den kommer alltid i skymundan för diverse årssammanfattningar. December var en månad med mycket kul, men också mycket stress. Vi gav upp alla tankar på ett nytt hus och bestämde oss för att ta nya tag efter jul. Jakten på en andrahandsbostad inleddes.

Före jul var min resa till Wien det stora som hände. Jag återförenandes med två kompisar och vi har inte setts i den staden på 20 år. Vi hade fantastiskt kul och förutom kultur bjöd resan på många skratt och mycket prat på tyska. Jag kommer definitivt att försöka göra om den resan snart!

Jullovet kom tillslut och det var enormt efterlängtat. Vi har bara varit hemma och gjort i princip ingenting. Det börjar kännas nu att det varit slöaste jullovet i mannaminne. Hade det inte varit för vår kommande flytt och stressen kring det, hade det nästan varit skönt att börja jobba.

Min läsning

Det har inte varit all time high gällande läsning i december. Men en sak är jag stolt över. Det är visserligen januari nu, men jag kan sedan igår säga att jag läst alla böcker jag köpte i Wien. Jag köper ofta på mig böcker på engelska och tyska som bara blir stående, men nu har jag alltså läst dem allihop. Det förtjänar en liten klapp på axeln tycker jag!

I december hade jag i princip bara en pågående utmaning och det var Tolv månader – tolv länder. Jag kunde pricka av Niger på jordenrunt-kartan i och med dikten I’m Scared  av Adamou Idé. Det fanns inte så mycket mer från Niger, så jag räknar den även om det känns lite torftigt.

Nu är jag redo för ett nytt år och nya utmaningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.