Wien 2019: En feministisk bokhandel

Ett mål jag hade med resan till Wien, förutom att träffa mina vänner, var att besöka den feministiska bokhandel som jag läst om. Att hänga med två andra feminister gjorde ju inte precis att det var speciellt svårövertalat att få dem att hänga med. Min vän J visste dessutom precis vilken bokhandel jag menade och hur vi skulle hitta dit.

Feministisk bokhandel i Wien

Besök ChickLit bokhandel när du är i Wien. Det ligger i första bezirket, men inte vid någon av huvudgatorna. Den är lätt att missa, men mycket värd en liten omväg. Dessutom är det nära till alla turistattraktioner och ger dig lite respit från all massturism.

Feministisk bokhandel i Wien

Ett fint porträtt av Pippi i skylten!

Feministisk bokhandel i Wien

Feministisk bokhandel i Wien

Det var en helt underbar lite bokhandel och jag fick fin hjälp att hon som jobbade där (ägarinnan, möjligen). Jag var ute efter tyska eller österrikiska feministiska serier. På seriehyllan hittade jag gott om Liv Strömquist översatt till tyska, men jag fick en tysk och en österrikisk serieroman i min hand. Jag tittade knappt på prislappen, för detta är ett sådant köp där pengar inte spelar någon roll för mig.

Två feministiska serier på tyska

Här är mina (hemskt dyra) fynd! Katrin de Vries och Anke Feuchtenbergers bok Die Hure H (Horan H) har jag redan läst och recension kommer snart. Det var den tyska boken. Österrikiska Ulli Lust har skrivit den betydligt tjockare Heute ist der letste Tag vom Rest deines Lebens (Idag är sista dagen på resen av ditt liv). Den ska jag läsa under julledigheten hade jag tänkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.