Wängnerud, Lena mfl; Rätt att rösta; 1994

Rätt att röstaDetta är en skrift från Sveriges Riksdag som jag fick när jag gick en guidekurs. Boken går igenom Sveriges rösträttshistoria från allmän rösträtt för mig fram till idag med en stor kvinnorepresentation i riksdagen. Det är glädjande att författarna intar ett perspektiv där de anser att vi fick demokrati först 1921. Wängnerud är en föreläsare på Göteborgs universitet som jag hade en del när jag pluggade där och det var extra roligt. Skriften ger en bra översikt, men är lite märkligt uppbyggd. Ska ses som ett underlag till guidning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.