Vårlängtan – en enkät

Hugo och körsbärsträden i Hammarby Sjöstad

Körsbärsträden i Hammarby Sjöstad och mitt barn. April 2013.

Jag fick en enkät från Fantastiska berättelser om vårlängtan och den ska jag självklart besvara!

Vilket vårtecken längtar du mest efter?

Skulle jag fått frågan 1988 skulle jag svara hockey-VM, men nu är det snarare det blommande japanska körsbärsträden i Hammarby Sjöstad.

Ett annat säkert vårtecken är bokrean i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris?

Nej, inte alls. Ju mer insyltad bokbloggare jag blir, får jag mer koll på allt nyutgivet och med ett och annat recensionsex i brevlådan så blir då bokrean mindre viktig. Men om jag ska vara ärlig så var nog Adlibris intåg i mitt liv den första dödsstöten för bokrean för min del. Den andra var att jag började låna massor på bibblan. Och att vi har för mycket böcker hemma.

Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några du längtar extra mycket efter?

Sexualpolitiska nyckeltexter från Leopard förlag ser jag mycket fram emot, likaså romanen Rosa Candida av Auđur Ava Ólafsdóttir från Weylers. I sommar kommer Silvia Avallones senaste på svenska (på Natur och kultur) och den ser jag MYCKET fram emot!

Finns det någon författare du önskar (men inte vet är aktuell) ska komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?

Slavenka Drakulic! Hon är så fantastisk. Jag kan inte läsa mig trött på skildringar från Balkan och Östeuropa.

Finns det någon särskild debutant som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?

Jag är inte så bra på att läsa debutanter, men förra årets läsning av Victoria Larsson fick mig på lite andra tankar. Jag ska läsa Lisa Westerlund, som skrivit här på debutantbloggen, och jag ser fram emot hennes projekt där hon skrivit samma bok (Klarhet) ur två olika synvinklar.

Det kommer många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda tecken du väntat på att läsa i pocket?

Nej, inte nu faktiskt. Det brukar vara det, men nu är jag så insnöad på gammal europeisk litteratur så jag har inte tänkt på vilka pocketböcker jag borde kolla efter.

Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker bäst om med vinter.

Att det är vackert. Och att mitt barn tycker att det är roligt att leka i snön.

Just det, länka vidare. Äsch, den som vill kan väl svara?

Hugo åker pulka

Hugo åker pulka. December 2014.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.