Vad är det som provocerar med en hårig armhåla?

Jag hade inte tänkt att skriva om det, men nu har jag funderat på det några dagar och så läste jag detta fantastiska inlägg av Forskarfeministen. Jag kan faktiskt inte förstå det. Varför denna enorma uppståndelse?

Själv rakar jag mig under armarna (och på benen). Jag tycker att rakade armhålor på kvinnor är mest estetiskt. Men jag är såklart påverkad av normer och skulle säkert tycka annorlunda om alla hade hår där. I vilket fall som helst är det min personliga åsikt om mig själv och en orakad armhåla på en kvinna betyder absolut ingenting för mig. Precis som att jag har preferenser om vad jag tycker är snyggt och fult när det kommer till utseende generellt så har jag åsikter om vem som passar i hår under armarna och vem som inte gör det. MEN JAG HÅLLER DET FÖR MIG SJÄLV! Ska det vara så jävla svårt?

Det finns gott om män som har mycket hår på bröstet och kanske till och med på axlar och rygg. Alla kvinnor tycker inte att det är estetiskt tilltalande, men ser vi något hat mot ”äckliga” män som inte vaxar ryggen? Nej, tack och lov gör vi inte det och i detta sammanhang verkar kvinnor vara lite mer civiliserade än de män som klagar på den kvinna som i melodifestivalen råkade få sin håriga armhåla blottad i TV.

Vi har alla olika preferenser och kan vi inte låta det vara så? Måste vi skrika högt om att saker vi inte tycker är snyggt är äckligt? Kan vi inte låta människor vara som de är så länge de själva är nöjda med det? Och är inte det snyggaste av allt en människa som är nöjd med sig själv och står för den hen är?

2 kommentarer

  • Mats15 mars, 2012 kl. 12:06
  • Svara

  För det första var det väldigt många kvinnor som ”klagade” på denna kvinna på facebook med. Bara för att det är någon procent mer män betyder inget. Så varför göra en man vs kvinna grej av det? Varför skriva ”mer civiliserade” till vilken nytta förutom att göra mig och alla andra som läser det förbannade? Jag lägger nu mer fokus på att försöka lära dig att den där offer/bashingen på män-feminismen inte har någon plats i debatten.
  För övrigt är det väl till allas kännedom att kvinnor hatar håriga män. Jag ser det ganska ofta på tv, serie och film.

  1. Varför blir du arg på att jag kallar män som gormar om att det är äckligt med hår under armarna för ociviliserade? Och att generellt prata om sina preferenser är inte samma sak som att skapa en facbook-grupp om en enskild person.

   Och jag tycker nog att du ska lägga ditt fokus på andra saker i debatten än att läsa mig saker. Du får gärna diskutera, men om din attityd är att du vet vad som är rätt och ska lära ut det till mig, ja då är jag inte intresserad av att diskutera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.