Utmaningar till 2013

Ja, då var det dags att göra nya utmaningar till mig själv. 2012 har jag lärt känna massa roliga bloggare här ute i bloggosfären och det finns massor av utmaningar som flera är med på. Det tänker jag också vara och återkommer med fler efter hand. Jag tänkte dock utmana mig själv också och är det någon som vill hänga på något så är ni mer än välkomna!

Hyllvärmare (tidigare kallade gamla surdegar). Jag sänker ambitionsnivån ett steg och säger tre hyllvärmare under 2013.

Världen. En bok från varje världsdel. Endast ”nya” länder räknas, dvs länder jag inte läst så många böcker från tidigare. Världsdelar är de geografiska och inte kulturella (Mexiko går under Nordamerika, Ryssland kan både vara Europa och Asien).

Baltikum. I år är det fokus på Baltikum och jag ska läsa minst en bok från varje baltiskt land. De ska fylla kriterierna för att platsa här. Jag ska dessutom söka med ljus och lykta efter lämpliga balter som veckans feminist. (Om Pocketlover kör sin tre på tre-utmaning nästa år också så kommer min Baltikum-utmaning passa bra där.)

UPPDATERING

Nobelpristagare. Såklart ska jag inte glömma min årliga nobelpristagarutmaning. Alla pristagare sedan 1970 ska läsas och det som blir kvar när jag räknat bort dem jag redan läst är en romanförfattare och fyra lyriker + 2013 års pristagare.

5 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Den kommer till hösten!!!

    1. Ah, men då hänger jag på den då, kanske med ett annat tema. Jag håller utkik!

  2. Jag funderar också på en världsutmaning, och tycker din låter riktigt bra. Får se om jag hänger på den. Och så gillar jag att du dämpar pressen med hyllvärmarna lite. De är ju så hiskeligt svåra att verkligen ta i ut med, de där hyllvärmarna.

    1. Man tror att det ska vara så enkelt, men så är det ändå så motigt 🙂 Hoppa gärna på världsutmaningen! Det är alltid kul om vi blir fler!

      1. Japp, nu håller jag på och filar på en världsturné! Det här blir kul! 🙂

  1. […] det att bli, även om det inte blir lika många som ifjol på den listan. Jag spanar lite på Feministbrud som nöjer sig med tre titlar, det känns […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.