Tematrio v 37 – Blommor

Denna vecka vill Lyra ha exempel på tre böcker med blommor i titeln. Efter en snabb genomgång av Feministbiblioteket kom jag fram till att inte en enda bok jag recenserat har en blomma i titeln, i alla fall inte en riktig blomma. Men jag gör ett undantag för jag kunde inte gräva fram tre blomsterböcker på rak arm. Här är mina tre blomsterböcker:

Rosens namn av Umberto Eco: Den stod på min klassikerlista häromåret men trots att den var lite smårolig så föll den mig inte helt i smaken. Jag måste erkänna att förväntningarna var ganska höga på denna deckare i medeltidsmiljö. Och jag blir lite besviken.

Rosor, kyssar och döden av Maria Lang: En vän till mig älskar Maria Lang och gav en av hennes böcker till mig. Jag gillar dem också, men har inte gjort alltför stora ansträngningar för att läsa fler. Dock stod den här boken i hyllan (jag dubblerade antalet bokhyllor när jag blev sambo och det finns en och annan goding där som jag inte tänkt på förut) och jag läste den. Småmysiga och kul är mitt omdöme om Langs deckare.

Ökenblomman återvänder av Waris Dirie: En fuskis. Ökenblomma är ingen riktig blomma, men jag kom faktiskt inte på någon annan. Den berömda fotomodellen återvänder till sitt hemland Somalia där hon blivit könsstympad och flytt från en hemsk blivande make.

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • helgessona11 september, 2012 kl. 08:04
  • Svara

  Vit oleander var bra. Tror det skulle passa i ditt bibliotek.

  1. Ja, jag kollade upp den och den låter spännande!

 1. Ökenblomman tycker jag definitivt platsar!

 2. Ökenblommor är väl också blommor? 🙂

 3. Ok då. Ingen fuskis.Tur att jag blev godkänd. Phu 🙂

 4. Just det, Lila hibiskus ligger på mitt nattygsbord redo att läsas!

  • Ulla-Britt Ahlm11 september, 2012 kl. 08:18
  • Svara

  Rosen på Tistelön.. En verklig klassiker

  1. Den borde jag läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.