Tematrio v 17 – klassiker

Den här veckan vill Lyran att vi ska berätta om tre klassiker som vi gillar. Jag har läst många klassiker, gillat många och tyckt att flera var erbarmligt tråkiga. Här är i vilket fall tre jag gillar mycket:

Isabell Allende – Andarnas hus: Det är en fantastisk bok om Chiles historia sett ur ett par personers ögon. Jag håller just nu på att försöka minnas handlingen nog mycket för att kunna skriva en recension. Det är i vilket falla en fantastiskt bra roman.

Vilhelm Mobergs utvandrarserie: Det var en riktigt stor läsupplevelse för mig när jag var fjorton år. Jag har inte läst om dem. Jag vet inte om jag vågar det.

Selma Lagerlöf – Kejsaren av Portugallien: Det var också en bok jag läste tidigt under tonåren och som jag tyckte mycket om. Den är oerhört sorglig och jag vet inte om jag skulle klara den tragiska historien idag. Har blivit betydligt mer blödig sen jag fick barn.

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Jag läste också Utvandrarsviten när jag var runt 14. Det började som en protest mot en korkad lärare och slutade med att jag slukade och älskade böckerna. Inte heller jag har vågat läsa om dem, men de står här hemma i ett nytt och fint band…

  1. För mig var det en protest mot mormor som inte trodde att jag skulle klara av det 🙂

 2. Andarnas hus älskade jag när jag läste den 🙂 Jag är ju väldigt svag för magisk realism.

  1. Det är kanske inte jag riktigt, men den älskade jag! Sitter nu och skriver på en recension såhär flera år i efterhand och inser att jag nästan bara mins känslan, inte handlingen.

 3. Utvandrarsviten finns med även i min trio. har precis börjat en omläsning av dessa underbara böcker. Även Selma finns hos mig, fast med en annan bok!

  1. Selma och Vilhelm är verkligen klassiska svenska författare!

 4. Selma for president! Kejsaren av Portugallien är fantastisk.

  1. Det är underbar. Helt klart Selmas nästa enligt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.