Tematrio v 15 – olästa författare

Då är det måndag och dags för tematrio! Lyran vill att vi ska lista tre författare som det ännu inte blivit av att vi har läst.

1. Mare Kandre: Jag läste mycket om hennes böcker i Ett flicklaboratorium och hon är en sådan där författare som alltid har funnits i balkhuvudet. Nu när hon finns representerad i den feministiska litteraturkanonen har jag gjort slag i saken och införskaffat och till och med börjat läsa i Bübins unge.

2. Jeanette Winterson: Jag har tänkt på henne länge, hon är en favorit hos en av mina nära vänner och i julas vann jag en bok av henne på Fiktiviteters julkalender (The daylight gate). Jag ska läsa den snart, men först har jag lite annat som måstekomma före.

3. Karin Johannison: Ytterligare en från kanonen som jag länge tänkt att läsa. Vet inte riktigt varför det aldrig blivit av, men nu har jag verkligen fått en anledning!

7 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Jeanette Winterson är en av mina absoluta favoritförfattare. Jag har inte läst The Daylight Gate, men den står högt upp på önskelistan 🙂

    1. Det låter bra! Siktar på att läsa henne i sommar.

  2. Karin Johannisson har jag läst ett par böcker av. Mycket intressant.

    1. Den mörka kontinenten står på min att-läsa-lista!

  3. Jeanette Winterson känner jag igen, men har inte läst.

  4. Känner inte till någon av dessa författarna.

  5. Mare Kandre är jag oxå nyfiken på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.